Obilno sneženje je porušilo streho velodroma pri Novem mestu.

Po poročanju Siol.net je sneg porušil streho velodroma oziroma Olimpijskega vadbenega centra v Češči vasi pri Novem mestu, na katerem kolesarji in atleti trenirajo v zimskih mesecih.

V noči na ponedeljek je v Novem mestu začelo obilno snežiti, zapadlo je okoli 40 centimetrov snega. Streha velodroma se je že od dopoldneva nagibala pod novozapadlim snegom, kasneje pa klonila pod težo snežne odeje.

Za Siol.net so z Zavoda Novo mesto, ki upravlja objekt, sporočili, da je zaradi preobremenjenosti šotora prišlo do posedanja, kljub temu da so bili vsi protokoli vzpostavljeni. Nadtlak in temperatura sta bila v skladu, vendar je bila preobremenjenost prevelika. Angažirali so tudi gasilce, ki so pred tem že črpali vodo, vendar se je vseeno zgodilo najhujše.

Na koliko je ocenjena škoda, še niso sporočili, so pa vsi njihovi objekti zavarovani.

Dobavitelj, ki je dobavil in postavil objekt, je podjetje Duol, upravljalec pa mestna občina Novo mesto. Direktor podjetja je sporočil, da so že na objektu in da rešujejo nastalo situacijo, ni pa želel govoriti o vzrokih za nezgodo

Velodrom so, piše Siol.net, v Novem mestu zgradili leta 1996 za potrebe mladinskega svetovnega prvenstva, a je objekt, ker ni bil pokrit s streho, propadal. Leseni pod so obnovili šele leta 2013, celotni objekt in streho pa leta 2019. Objekt so prekrili z napihljivo membrano, ki je bila na najvišjem delu visoka 23,51 metra. Celotna naložba je takrat znašala približno 3,5 milijona evrov.

Vadbeni center sicer med drugim obsega 200-metrsko štiristezno atletsko krožno progo, osem 60-metrskih sprinterskih stez, proge za skok v daljino in višino, skakališče za skok ob palici in metališče za suvanje krogle ter prenovljeno kolesarsko stezo.

Na dogodek so se že odzvali pri Kolesarski zvezi Slovenije, kjer bodo morali zaradi dogodka odpovedati državno prvenstvo, ki bi moralo biti ta konec tedna.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice