Foto: Niko Časar
Drugoligaši danes in jutri igrajo srečanja zadnjega kroga, najpomembnejši tekmi pa sta že končani. Rogaška je z zmago v Krškem potrdila prvo mesto, Kidričani bodo povratek med prvoligaše iskali v dodatnih kvalifikacijah.

Prvoligaški nogomet bodo po več kot treh desetletjih znova spremljali v Rogaški Slatini, saj so črno-beli z zmago v Krškem potrdili prvo mesto v 2. SNL.

Slatinčani so z zmago v posavski prestolnici skok na vrh lestvice preprečili Kidričanom. Rdeči so idealno priložnost za ekspresno vrnitev v Prvo ligo Telemach zapravili pred dobrim tednom, ko so na svojem igrišču izgubili s Primorjem.

Ajdovci so v 28. krogu 2. SNL najprej pomagali Aluminiju, saj so tedaj s preobratom v drugem polčasu premagali Rogaško. Sinovi burje so v predzadnjem krogu prvenstva z zmago v Kidričevem poskrbel za nov zasuk na vrhu lestvice, saj so se na prvo mesto vrnili Slatinčani.

Nasprotnika bodo dobili že nocoj

Ekipa trenerja Roberta Pevnika je s porazom v 29. krogu izgubila najboljše izhodišče, v zadnjem krogu pa je ob lastni zmagi potrebovala pravcati čudež v Krškem. Posavci so namreč odigrali zadnjo tekmo v 2. SNL, saj se selijo v tretji razred slovenskega nogometa.

Kidričani bi na prvo mesto splezali le, če bi Rogaška izgubila v Krškem, a se je zgodilo ravno obratno, za nameček pa so rdeči iz »šume« osvojili zgolj točko in tako niso izpolnili niti svojega dela naloge.

Dolenjci v prvem polčasu vodili že z 2:0. Domačo ekipo je v 23. minuti v vodstvo po samostojnem prodoru in članskim prvencem popeljal Mark Gliha, le štiri minute kasneje pa je po predložku Josipa Majića z glavo zadel še Jan Đapo

Aluminij se je približal še pred odmorom, Tin Martić je v 38. minuti podal z desne, po spretni podaji Nika Marinška pa je z bližine zadel Daniel Skiba. V 86. minuti, po slabem izbijanju domače obrambe, je s črte kazenskega prostora izenačil Jakov Katuša, a točka za Kidričane tako ali tako ni bila dovolj.

Rogaška je v Krškem potrdila vlogo favorita, slavje ob preboju med prvoligaše so potrdili z zmago z 0:2. Mrežo predzadnje ekipe prvenstva je načel Nermin Haljeta, po avtogolu Alexandra Stožinića pa je bil zmagovalec dokončno odločen.

Kidričani bodo povratek v Prvo ligo Telemach iskali skozi dodatne kvalifikacij, nasprotnika v njih pa bodo izvedeli že nocoj. Če Gorica ne izgubi dvoboja s Taborom, bodo to prav Sežanci.

Starejše novice