Foto: Jure Banfi
Slovenske nogometašice v soboški Fazaneriji prevlade v igri niso uspele nadgraditi z zmago. Belorusijo je z nekaj odličnimi posredovanji reševala Natalija Voskobovič, ki je zaustavila tudi enajstmetrovko Mateje Zver.

Ženska nogometna reprezentanca Slovenije tudi na četrti tekmi UEFA Lige narodov ni prišla do zmage.

Slovenke so v Fazaneriji remizirale z Belorusinjami, ki so bile praktično vseh 90 minut v podrejenem položaju, a jih je z nekaj posredovanji reševala vratarka Natalija Voskobovič.

Čuvajka beloruske mreže se je izkazala tudi v 71. minuti dvoboja, ko je zaustavila najstrožjo kazen Mateje Zver.

SLOVENIJA - BELORUSIJA 0:0 (0:0)
Rdeči karton:
Anna Pilipenko (81').
Slovenija: Zala Meršnik, Kaja Eržen, Lana Golob, Sara Agrež, Špela Kolbl, Sara Makovec, Kaja Korošec, Korina Janež (86' Zala Kuštrin), Mateja Zver, Lara Prašnikar, Nina Kajzba (46' Ana Milović). Selektor: Saša Kolman.
Belorusija: Natalija Voskobovič, Viktorija Kazakevič (36' Valerija Bogdan), Anastasija Linnik, Valerija Belaja (36' Anna Kozjupa), Julija Slesarčik, Karina Alhovik, Anastasija Šuppo (65' Milana Surovceva), Viktorija Valjuk, Anastasija Novikava, Ksenija Kubičnaja, Anna Pilipenko. Selektor: Jurij Malejev.

Prevlada Slovenk, a brez nevarnega udarca

Gostiteljice dvoboja so hitro po začetku srečanja prevzele pobudo in pritisnile proti golu nasprotnic. Belorusinje so kljub pritisku Slovenk uspešno branile svoja vrata, varovanke selektorja Saše Kolmana pa so bile premalo konkretne v zaključku akcij.

O premoči slovenske zasedbe veliko pove že podatek, da smo med 18. in 21. minuto videli kar sedem kotov Slovenije, a so se nasprotnice vselej ubranile. Kljub temu je beloruski strateg Jurij Malejev že deset minut pred polčasom posegel po dveh menjavah in v igro poslal Anno Kozjupo in Valerijo Bogdan.

Reprezentanca Belorusije je zapretila šele v končnici prvega polčasa, ko je strel z 20 metrov po dotiku ene od slovenskih branilk poletel mimo desne vratnice gola Zale Meršnik.

Zapravile najstrožjo kazen

Slovenke so drugi polčas odprle s poskusom Mateje Zver, a je bila na mestu vratarka Natalija Voskobovič. Tako je bilo tudi minuto kasneje, ko je poskušala še Ana Milović, Sara Makovec pa je v šesti minuti nadaljevanja tekme streljala mimo vrat. 

V 60. minuti nov poskus Sare Makovec, a je bila čuvajka beloruske mreže znova na mestu, vajo pa je ponovila v 67. minuti obračuna. Slovenke so do najlepše priložnosti prišle v 71. minuti, ko je bil nad Saro Makovec storjen prekršek za najstrožjo kazen. 

Odgovornost je prevzela Mateja Zver, a je namero slovenske kapetanke prebrala Natalija Voskobovič. Le minuto po zapravljeni enajstmetrovki se je v priložnosti znašla še Korina Janež, a se je predolgo obotavljala z zaključkom akcije in soočenje je dobila vratarka. 

V 81. minuti, po prekršku nad Kajo Korošec, si je Anna Pilipenko priigrala še drugi rumeni karton in morala zapustiti zelenico. V 87. minuti se je beloruska mreža zatresla po strelu Kaje Eržen, a je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V sodniškem dodatku je po predložku Lare Prašnikar do novega strela prišla Mateja Zver, a se je še enkrat izkazala Natalija Voskobovič. 

Slovenke so po štirih krogih UEFA Lige narodov pri treh točk.

Starejše novice