FOTO: Darja Verlič
Pred nami je konec tedna, ki je napolnjen s športnimi aktivnostmi! Spet je tu Ptujski športni vikend!

Zavod za šport Ptuj je v sodelovanju z Mestno občino Ptuj, Športno zvezo Mestne občine Ptuj, Fundacijo za šport Republike Slovenije, klubi in društvi že 28. leto zapored pripravil športni vikend, primeren tako za profesionalce kot ljubitelje.

Športni dogodki so se začeli že v včeraj, ko so na svoj račun prišli ljubitelji footgolfa in balinanja. 

Petek pa namenjen predvsem šolarjem

Današnji dan je bil namenjen predvsem šolarjem. Osnovna šola Mladika je organizirala svoj športni dan, na igrišču z umetno travo na ptujskem stadionu pa se je odvil pravi mali cirkus. 

Postavljena so bila igrala na prostem, otroke in mladostnike je zabavala celo cirkuška animacija, preizkusili so se lahko v lokostrelstvu. 

Mnoge je pritegnil hokej na travi, spoznali pa so tudi novi šport - frizby golf in talno odbojko. Nekateri so se zapeljali z avtomobilčki, drugi so se odpravili v Boks klub Ring Ptuj na predstavitev te borilne veščine. 

Na ptujskem stadionu je Nacionalni inštitut za javno zdravje predstavil preventivne presejalne programe.

Mladostniki in otroci so se lahko pomerili v košarki, atletiki. Na stadionu je bil test hoje, izvajali pa so tudi razne druge meritve. 

Mnogi so se podali na predstavitev footgolfa, na teniških igriščih Term Ptuj pa smo ujeli turnirje v tenisu. 

Dneve odprtih vrat pa imajo tudi nekateri ptujski fitnesi. Tako se lahko odpravite v Fitnes center Zdravo, Fitnes klub Elite pa 9. in 10. septembra nudi dneve odprtih vrat. 

Natančen program je na tej obarvani povezavi.

Starejše novice