Slika je simbolična (foto: Mediaspeed)
St. Moritz je danes postregel s slabimi razmerami, ki so močno vplivale na rezultate v ženskem smuku. Zmagala je Italijanka Elena Curtoni, Mariborčanka Ilka Štuhec pa je zasedla 12. mesto.

Italijanka Elena Curtoni je zmagovalka skrajšanega ženskega smuka za svetovni pokal v St. Moritzu.

Slovenska smučarka Ilka Štuhec je v slabi vidljivosti zaradi megle iztržila uvrstitev v najboljšo petnajsterico. Mariborčanka je tekmo končala na 12. mestu. Za zmagovalko je zaostala 1,47 sekunde, od stopničk jo je ločilo 74 stotink.

Na prvih dveh mestih sta bili Italijanki. Vodilna v smukaškem seštevku Sofia Goggia, ki je osvojila zmagi na obeh smukih v Kanadi, je za rojakinjo zaostala 29 stotink sekunde. Tretje mesto je pripadlo domačinki Corinne Suter (+0,73).

Slabe razmere, a drugačna napoved za sobotni smuk

Zmagovalka Curtoni je izkoristila startno številko 2, kar se je izkazalo za odločilno. Iz tekmovalke v tekmovalko so se namreč razmere na progi ob sneženju slabšale. Curtoni je prišla do še druge smukaške zmage v svetovnem pokalu po zmagi na smuku v Banskem leta 2020.

Ima pa drugo mesto Goggie grenak priokus. Vodilna smukačica sezone si je namreč na progi poškodovala roko. Po koncu tekme so ji morali obvezati dlan, zaradi suma zloma pa je vprašljiv njen nastop na sobotnem drugem smuku na tem prizorišču.

Za sobotni smuk je vremenska napoved popolnoma drugačna, obetajo so sončne razmere in nižje temperature.

Med zmagovalkami dneva je bila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je na šestem mestu osvojila 40 nepričakovanih točk za skupni seštevek svetovnega pokala. Shiffrin je smuka in superveleslalom v Kanadi izpustila. Njena največja tekmica Slovakinja Petra Vlhova se je odločila, da ne bo nastopila.

Starejše novice