Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Kranjska Gora bo tudi v tokratni sezoni alpskega smučanja nadomestni dom Zlate lisice. Na mariborski občini pa so ob tem poudarili, da bodo naredili vse za to, da se tekma čim prej vrne nazaj v Maribor.

Že naslednji konec tedna se bo ženska smučarska karavana mudila pri nas, ko bo Kranjska Gora 7. in 8. januarja gostila dva veleslaloma.

Zlata lisica se tako tudi tokrat seli iz Maribora, teden dni do tekmovanja pa je Mestna občina Maribor sporočila, da bo naredila vse za to, da se tekma čim prej vrne v Maribor.

Mariborska občina je s podjetjem Marprom, Šport Maribor in ASK Branik letošnjega maja podpisala sporazum o skupni organizaciji Zlate lisice, s čimer se je obvezala, da si bodo skupaj z deležniki prizadevali, ne samo, da Zlata lisica ostane v Sloveniji, ampak na Mariborskem Pohorju.

»Podpis sporazuma je bil eden izmed prvih korakov za zagotovitev obstoja Zlate lisice v Mariboru, med drugimi ukrepi je tudi priprava alternativne proge, z višje ležečo ciljno areno,« so danes sporočili iz mariborske občine.

Pri tem so dodali, da vrnitev Zlate lisice na Mariborsko Pohorje podpira tudi nedavno ustanovljeno Partnerstvo za Pohorje

»Županje in župani, ponudniki in razvojne agencije treh regij, združeni v partnerstvo, se zavedajo pomena ohranitve tega mednarodno priznanega športnega tekmovanja za razvoj turizma v destinaciji Pohorje,« menijo na mariborski občini.

Kaj prinaša Partnerstvo za Pohorje?

So pa na Mestni občini Maribor poudarili, da so bile v okviru Partnerstva za Pohorje že izvedene prve aktivnosti.

Med drugim je bila sprejeta Strategija razvoja in trženja Destinacije Pohorje 2021 – 2027, Mestna občina Maribor in Marprom pa sta v skladu z ukrepi in cilji strategije, pristopila k posodabljanju žičniških naprav na območju Maribora in občine Ruše. 

Tako so za modernizacijo žičniških naprav in izgradnjo zunanjega centra Maribor – Areh pridobili šest milijonov evrov evropskih sredstev. 

»Ključni investiciji v odobrenem projektu sta vmesna postaja krožne kabinske žičnice in odstranitev ter izgradnja nove štirisedežnice Ruška,« poudarjajo na občini.

Leta 2024 jubilejna 60. Zlata lisica

Ob tem so na mariborski občini še zapisali, da so prizadevanja za vrnitev tekmovanja v Maribor toliko večja zaradi tega, ker bo Zlata lisica v letu 2024 praznovala svojo 60. obletnico.

»Zaradi vseh teh naporov, ki so bili vloženi s strani Mestne občine Maribor, Partnerstva za Pohorje in drugih pomembnih subjektov, ki delujejo in si že leta prizadevajo za razvoj turizma in športna na Pohorju, si mariborski župan z ekipo prizadeva za nepreklicno vrnitev Zlate lisice v Maribor,« še poudarjajo na Mestni občini Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice