Slika je simbolična.
Številni bodo najdaljšo noč v letu preživeli v bolnišnici, stran od svojih najdražjih. Preverili smo, kakšna bo njihova silvestrska večerja in ali bodo lahko nazdravili s kozarcem rujnega vina.

Pred nami je najdaljša noč v letu. Mnogi bodo prehod v novo leto praznovali z bližnjimi, kar nekaj pa jih bo moralo silvestrovo praznovati v kateri izmed slovenskih bolnišnic. 

Kaj si lahko od silvestrovanja obetajo bolniki v Psihiatrični bolnišnici Ormož

Pričakujejo, da bo silvestrsko noč pri njih preživelo od 25 do 30 pacientov, z njimi bo v novo leto stopilo okoli deset zaposlenih.

Na meniju bo mnogo dobrot, a brez vina

Čeprav bolniki ne bodo mogli praznovati novega leta s svojci, pa se bo bolnišnica potrudila, da bodo uživali v čim boljši silvestrski večerji.

Bolniki, ki nimajo dietnih omejitev, bodo za kosilo imeli na meniju govejo juho, piščančjo rolado v smetanovi omaki, kruhov cmok, sotirano zelenjava na maslu, solato in makovo potico.

Sledila bo silvestrska večerja, bolnikom bodo ponudili narezek. Na meniju bo pršut, francoska solata, tatarski biftek, kisla zelenjava, žemlja, mandarine.

Bolniki brez prehranskih omejitev bodo na najdaljšo noč dobili tudi pecivo. Sladkali se bodo z medenjaki, napolitankami in sadnim kruhom.

V Psihiatrični bolnišnici Ormož razlagajo, da bo enak meni, le brez juhe, postrežen tudi zaposlenim, ki si naročijo malico.

Pri tem dodajajo, da vino ni vključeno v bolniški meni. Uživanje alkohola v ustanovi namreč ni dovoljeno, niti za silvestrsko noč.

Novo leto bodo pričakali v prostorih za druženje

»Pacienti bodo najdaljšo noč preživeli v prostorih za druženje, ki se nahajajo na vsakem oddelku,« pojasnjujejo v Psihiatrični bolnišnici Ormož.

»Vsekakor se bomo, tako kot vsako leto, za naše paciente, pa tudi zaposlene, potrudili z drobnimi pozornostmi,« dodajajo: »Da bodo praznike preživeli lepo ter da bodo veseli vsakega, še tako drobnega uspeha, ki so ga dosegli v letu, ki se poslavlja, in z optimizmom stopili v novega.«

Vprašanja o tem, kaj bo za silvestrsko večerjo, smo naslovili tudi na Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. Njihov odgovor še čakamo. 

Starejše novice