Vir fotografije: Facebook Fanclub Timi Zajc
Včeraj nas je s tretjim mestom na kulmski letalnici razveselil Domen Prevc, danes pa si je stopničke priskakal Timi Zajc, ki je zaostal zgolj za odličnim Halvorejm Egnerjem Granerudom.

S kulmske letalnice po včerajšnjem tretjem mestu Domna Prevca tudi danes prihajajo odlične novice, Timi Zajc se veseli prvih stopničk v sezoni in drugega mesta.

Zajc je bil odličen že v kvalifikacijah, ki jih je sklenil na drugem mestu, s skokom v prvi seriji dolgim kar 234 metrov pa je zasedel tretje mesto. V finalni seriji je z znižanim naletom pristal pri 230,5 metra, kar je bilo dovolj za drugo mesto.

Tako kot včeraj, je zmago znova odnesel Halvor Egner Granerud, ki je Zajca premagal za 4,1 točke. Norvežan se je z novim slavjem še utrdil v vodstvo skupnega seštevka svetovnega pokala.

Tretji je bil Avstrijec Stefan Kraft, po prvi seriji drugouvrščeni, ki je za Zajcem zaostal za pet točk.

Med deseterico tudi Lanišek

Točke za svetovni pokal je osvojilo še pet Slovencev, brez njih je ostal zgolj Žak Mogel. Z devetim mestom je lahko zadovoljen Anže Lanišek (225 in 221 metrov), Domen Prevc (212,5 in 223 metrov) je bil po včerajšnjem tretjem mestu danes 12.

Žiga Jelar je s finalnim skokom, ki je meril 218,5 metra, pridobil sedem mest in je bil na koncu 16., točke pa sta osvojila še Lovro Kos in Peter Prevc. Prvi je bil 24., drugi pa 29.

Še zna leteti

»Po dolgem času sem spet na stopničkah. Lahko se oddahnem, še znam leteti. Za mano je super dan.

Praktično celoten vikend sem delal dolge polete, včeraj sem dobil dober občutek in potem je šlo,« je Timi Zajc po drugem mestu dejal pred kamero TV Slovenija.

Dvaindvajsetletnik je bil na Kulmu drugi že v sezoni 2019/20, v lanskem marcu pa je dvakrat slavil na zmago na letalnici v nemškem Obertsdorfu.

Skakalci se zdaj selijo v nemški Willingen, po selitvi v Severno Ameriko pa bo na vrsti svetovno prvenstvo v Planici.

Starejše novice