*Slika je simbolična (Foto: Jure Banfi)
65 smučarskih delavcev iz Maribora in Kranjske Gore uspešno utrjuje progo v Podkorenu, kamor se bo že drugo leto zapored preselil svetovni pokal alpskih smučark za Zlato lisico.

Z gasilskimi cevmi je 65-članska ekipa z vodo natopila celotno veleslalomsko progo za 57. Zlato lisico v Podkorenu. Ker se je ozračje močno ohladilo, lahko pričakujemo, da bo proga trda kot beton, so sporočili organizatorji.

»Vse poteka po načrtu, kot smo se tudi dogovorili s snežnim kontrolorjem Markusom Mayrom,« je povedal vodja tekmovanje Mitja Dragšič: »V treh skupinah smo sneg dobro namočili, pri tem pa nam pomaga tudi vremenska situacija. To je zdaj res prava zima. Danes bomo še na progi, jutri pa postavimo vse zaščitne mreže in ograje. Smučarke bodo pričakale odlične razmere in zahteven veleslalom.«

Zapletov ni niti pri selitvi tekmovalnega dela Zlate lisice iz Maribora v Kranjsko Goro. »Ker so hoteli v Kranjski Gori blizu skupaj, smo morali tekmovalke nekoliko umakniti iz centra,« je povedala vodja službe nastanitev Manja Cigit. Tekmovalke bodo nastanili v hotele, ki so bili sicer zaprti, a je bilo od odločitve o selitvi dovolj časa, da so aktivirale ekipe in bodo hoteli pripravljeni pričakali tekmovalke in druge goste.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice