Evropska nogometna zveza je sporočila, da se bo skupinski del evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem odigral brez prisotnosti gledalcev.

»Glede na zdravstveno situacijo in veljavne državne ukrepe v povezavi z virusom COVID-19, se bo skupinski del Uefa evropskega prvenstva do 21 let 2021 odigral za zaprtimi vrati,« so sporočili iz sedeža evropske nogometne zveze v Nyonu.

Ali bodo gledalci prisotni na izločilnih bojih, še ni znano

Uefa bo ob tem še naprej pozorno spremljala razvoj dogodkov in zdravstvenega stanja v obeh državah, ki gostita prvenstvo. Na podlagi ugotovitev bo naknadno sprejela tudi odločitev glede prisotnosti gledalcev v izločilnih bojih prvenstva. 

Izločilni boji bodo potekali med 31. majem in 6. junijem.

V normalnih razmerah, bi lahko bile tribune že v skupinskem delu nabito polne

Na krovne evropske nogometne organizacije, da bodo vrata za gledalce ostala zaprta, se je odzval tudi Radenko Mijatović. Predsednik Nogometne zveze Slovenije je povedal, da bi si želel drugačnega scenarija, a razume, da je v tem trenutku na prvem mestu zdravje vseh vpletenih.

»Glede na dejstvo, da je Uefa U21 evropsko prvenstvo 2021 eden največjih dogodkov, ki jih je doslej gostila Slovenija, bi si želel da bi bile tribune že v skupinskem delu evropskega prvenstva nabito polne,« je povedal. 

Dodaja, da žal aktualno zdravstveno stanje v obeh državah gostiteljicah trenutno tega ne dopušča, zato je takšna odločitev pričakovana in pravilna: »Najprej moramo misliti na zdravje, šele na to na vse ostalo.«

Mijatović ob tem poudarja, da bo mlada reprezentanca Slovenije kljub temu potrebovala podporo navijačev in vse ljubitelje nogometa vabi pred televizijske zaslone. Verjame, da se bomo vsi skupaj veselili uvrstitve v drugi del tekmovanja, kjer upa na polne tribune in prvovrstni spektakel.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice