Foto: ŠD Grajena
V Športnem društvu Grajena so ponosni na reprezentančni preboj dveh upov svojega kluba, ki zdaj nogometno pot nadaljujeta v Mariboru. Nia Planer in Luka Kokol bosta oblekla dres Slovenije.

Članska nogometna reprezentanca Slovenije z dvema septembrskima zmagama ostaja v igri za evropsko prvenstvo, v teh dneh pa so aktivne tudi mlajše reprezentančne selekcije.

Včeraj se je v Kozjem zbrala dekliška kadetska izbrana vrsta, ki bo opravila zaključne priprave pred oktobrskim kvalifikacijskim turnirjem, fantovska selekcija do 15 let pa bo med 20. in 25. septembrom sodelovala na UEFA razvojnem turnirju na Hrvaškem.

Predstavnika v obeh reprezentancah bo imelo tudi Športno društvo Grajena. Bolje zapisano, v dresu Slovenije bosta zaigrala nekdanja upa kluba iz ptujske občine, Nia Planer in Luka Kokol, ki zdaj nogometno pot nadaljujeta v štajerski prestolnici.

»Nia Planer in Luka Kokol sta bila vpoklicana v reprezentanco Slovenije. Dokaz, da lahko uspeš kljub temu, da si iz male vasi, kljub temu, da si iz 'seljačkega' kluba. 

Talent, disciplina, trdo delo, želja in podpora domačih lahko prinesejo želene rezultate. Reprezentanca je čast, dolžnost in privilegij redkih. In mi vsi smo ponosni na vaju. Čestitke obema!« so zapisali pri Športnem društvu Grajena.

Nia Planer že vse od sezone 2018/19 brani barve ŽNK Maribora Tabora. Kot predstavnica generacije 2007 letos igra zadnjo sezono v mladinskih dekliških tekmovanjih, konec maja pa je še zadnjič nastopala za selekcijo U15 matičnega kluba iz Grajene.

Mlada obrambna igralka je v letošnji sezoni dosegla tudi dva zadetka, v prvem krogu prvenstva je zadela praktično s sredine igrišča.

Dve leti mlajši Luka Kokol si je z Nio še v sezoni 2021/22 delil mesto v selekciji ŠD Grajena do 13 let, sredi leta 2022 pa je postal član NK Maribora. 

V minuli sezoni je kot vstopni letnik starejših dečkov v prvi ligi nastopal za ROHO, združeno selekcijo Rogoze in Hoč, zdaj pa nosi vijoličasti dres. Na šestih tekmah letošnje izvedbe lige U15 se je dvakrat vpisal tudi med strelce.

»Glede na to, da bo to prva reprezentančna dolžnost za povabljene igralce, nimamo pretiranih pričakovanj. Želja je, da bi igralcem, ki bodo sestavljali moštvo, predstavili zmagovalno miselnost ter pravi odnos do državnega grba. 

Želimo ustvariti tudi rezultatski uspeh, vendar je malce nehvaležno, da od fantov, ki se bodo prvič udeležili reprezentačne akcije, pričakujemo le zmage. V tem trenutku smo se odločili za nogometaše, za katere menimo, da lahko izpolnijo naše zahteve,« za spletno stran NZS pravi selektor Muamer Vugdalić, v preteklosti član mariborskega kluba.

Kadetinje bodo v pripravah odigrale dve tekmi s srbskimi vrstnicami, fantje pa se bodo merili s Turčijo, Hrvaško in Slovaško.

Starejše novice