Slika je simbolična.
Elon Musk je glede Twitterja sporočil, da bodo podjetja dobila zlato kljukico, vlade sivo, posamezniki pa modro.

Nov sistem plačljivih modrih kljukic na družbenem omrežju Twitter, ki je namenjen izkazovanju pristnosti uporabnikov, bo zaživel prihodnji petek, je v enem svojih tvitov sporočil novopečeni glavni izvršni direktor Twiiterja Elon Musk.

Kot je še izpostavil Musk, bodo vsi računi pred končno aktivacijo odslej tudi ročno overjeni.

Posameznikom pa bo omogočeno tudi dodajanje majhnih logotipov organizacij, katerih del so, ampak bodo morale pred tem to potrditi tudi organizacije same, je še razložil Musk in dodal, da bo prihodnji teden o novem sistemu podal daljšo razlago, poroča Reuters.

Kot je znano, je Twitterjev stari sistem preverjanja računov Musk prevetril že kmalu po 44 milijard dolarjev vrednem prevzemu.

Če so morali zvezdniki iz sveta zabave, politiki, novinarji in druge javne osebe prej potrditi identiteto z dokazi, da so si prislužili značko z modro kljukico, so po novem modelu značko za preverjen račun prejeli vsi, ki so zanjo plačali naročnino v višini osmih dolarjev na mesec.

Slednje je na Twitterju povzročilo poplavo lažnih računov, zato so morali prenovljen sistem začasno ustaviti.

Izključeni uporabniki nazaj do obnove račnov

Zagon vnovič spremenjene različice sistema verifikacije so napovedali za 29. november, a je Musk na začetku tega tedna naznanil nov odlog.

»Zadrževanje ponovnega zagona sistema Blue Verified bo trajalo, dokler ne bo vzpostavljeno visoko zaupanje v to, da se bo lažno predstavljanje ustavilo,« je zapisal in dodal, da bodo najverjetneje uvedene različne barve kljukic za organizacije in posameznike.

Twitter bo z začetkom prihodnjega tedna nadaljeval obnovo računov večine trajno izključenih uporabnikov, ki so večkrat kršili pravila družbenega omrežja.

»Ljudje so spregovorili. Oprostitve se začnejo naslednji teden,« je tvitnil Musk dan po tem, ko je v sredo o tem prek Twitterja povprašal svoje sledilce, poroča ameriški CNN.

Med več kot tremi milijoni zbranimi glasovi v anketi je bilo 72,4 odstotka takšnih, ki podpirajo obnove omenjenih računov, 27,6 odstotka sodelujočih pa je glasovalo proti.

Donald Trump se vrača na Twitter

V soboto pa je Musk na Twitter že vrnil bivšega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Tudi to odločitev je sprejel na podlagi rezultatov ankete, ki je pokazala, da ji je naklonjenih 51,8 odstotka od okoli 15 milijonov uporabnikov Twitterja.

Prejšnje vodstvo Twitterja je Trumpu zaprlo račun zaradi spodbujanja privržencev k napadu na kongres in drugih spornih objav.

Prav tako je Musk že obnovil tudi račune več drugih kontroverznih, predhodno prepovedanih ali suspendiranih uporabnikov, vključno s konservativnim kanadskim podcasterjem Jordanom Petersonom, desničarsko satirično spletno stranjo Babylon Bee in komičarko Kathy Griffin.

Komentarji (2)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Naj si ga nese domov in z njim poplesava kot Donald Trump.(ne vem, ali Trump oponaša Muska, ali Musk Trumpa) Jaz Twitterja nisem uporabljal in ga tudi ne bom.

SLOVENSKI NAROD (ni preverjeno)

TAKO IMAM POLN KURAC RAČUNALNIKA IN INTERNETA, DA ME EN POSRANI TWITTER NITI POD RAZNO NE ZANIMA!

Starejše novice