Slika je simbolična.
Italijanski Nobelov nagrajenec predlaga kuhanje testenin z ugasnjenim štedilnikom.

Nobelov nagrajenec, italijanski fizik Giorgio Parisi je v Italiji sprožil burno razpravo s predlogom ljudem, naj testenine skuhajo ob ugasnjenem štedilniku, da bi tako sredi krize vse višjih življenjskih stroškov prihranili energijo in denar.

Parisi je v zapisu na Facebooku predlagal, naj ljudje ugasnejo štedilnik, ko voda s testeninami zavre, nato pa naj pustijo posodo dobro pokrito, dokler se testenine ne skuhajo.

Številni ljubitelji testenin so na družbenih medijih izražali dvom v njegov predlog, znan kemik Dario Bressanini pa je potrdil, da sistem deluje. »To ni nekaj novega,« je za italijansko agencijo Ansa dejal Bressanini, čigar posnetke na prav to temo si je ogledalo že več kot milijon ljudi.

»Že 200 let vemo, da ni vrela voda, njeno vrenje tisto, kar opravi kuhanje, temveč temperatura vode, ki nato toploto prenaša na testenine, riž ali jajce,« je dejal.

Obenem pa je priznal, da so številni zbegani, ker so ljudje navajeni kuhati testenine v vodi, ki vre, pogosto pa pri tem ne uporabljajo niti pokrovke.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice