Slika je simbolična.
V zimskih mesecih, ko so temperature nižje, je možnost, da se prehladimo, večja. Kako se lahko prehlada ali gripe ubranimo in kaj nam lahko pomaga, ko zbolimo.

Ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko naredimo, da preprečimo prehlad, je spanje

Dokazano je, da pogosteje zbolevajo tisti, ki spijo manj kot osem ur.

Poskrbeti moramo za ustrezno higieno in prezračevanje prostorov.

Pomaga nam lahko tudi obisk solne sobe, saj tam vdihujemo drobne delce soli in s tem poskrbimo za čiščenje in razkuževanje dihalnih poti.

Pomembna tudi aktivnost in prehrana

Pomembno je, da v zimskih mesecih ne zanemarimo fizične aktivnosti. Izogibati se moramo stresu, pitju kave, alkohola in kajenju ter javnim prostorom, kjer se zbira veliko ljudi.

Prehladom pa se lahko izognemo tudi s pravilno prehrano, ki nam ukrepi imunski sistem in odpornost.

Med prehladom uživajmo hrano, bogato z vitaminom C

Vsak dan moramo uživati veliko sadja in zelenjave, saj vsebuje veliko vitaminov, ki preprečujejo, da bi zboleli.

Če že zbolimo, pa moramo jesti sadje in zelenjavo, ki ima veliko vitamina C, saj nam ta pomaga pri obrambi pred virusi, na primer limone, pomaranče, grenivke, ananas, kivi, rdeča paprika, brokoli, špinača, ohrovt, cvetača in grah.

Pomembna tudi česen in ingver

Dvojno vlogo v naši prehrani imajo tudi česen, ingver, kurkuma in med, ki krepijo imunski sistem oziroma pomagajo, da prej ozdravimo, če zbolimo.

V primeru, da zbolimo moramo počivati, piti veliko vode in grgrati slano mlačno vodo. Če nimamo vročine, si lahko privoščimo vročo kopel pa tudi aromaterapijo.

Starejše novice