Slika je simbolična.
Po lanskoletni grozljivi nesreči pri potovanju do Titanika, pri kateri je prišlo do implozije podmornice, se bo ameriški milijarder lotil podobnega projekta.

Milijarder iz Ohia namerava z globokomorskim podvodnim plovilom potovati do globin Titanika, da bi dokazal, da je ta industrija varna, kljub nesreči plovila OceanGate, ki je lani implodiralo.

Nepremičninski vlagatelj Larry Connor iz Daytona v Združenih državah Amerike je dejal, da se bo s soustanoviteljem podjetja Triton Submarines Patrickom Laheyem s potopnim plovilom za dve osebi potopil več okoli štiri tisoč metrov do mesta razbitin Titanika.

»Ljudem po vsem svetu želim pokazati, da je ocean sicer izjemno močan, vendar je lahko tudi čudovit, prijeten in resnično spremeni življenje, če se ga lotiš na pravi način,« je Connor povedal za Wall Street Journal.

Lahey je zasnoval 20 milijonov dolarjev vredno plovilo Triton 4000/2 Abyssal Explorer, ki lahko po Connorjevih besedah večkrat opravi takšno potovanje. Connor sicer ni povedal, kdaj bo plovba potekala. 

Želita dokazati, da je potovanje mogoče brez nesreče

Dvojica je dejala, da želi dokazati, da je mogoče pot opraviti brez nesreče, kljub lanski imploziji podmornice Titan, v kateri je na poti do razbitin Titanika umrlo vseh pet ljudi na krovu, vključno z direktorjem družbe OceanGate Stocktonom Rushem.

Nekaj dni po tragediji je tako Nepremičninski vlagatelj Larry Connor poklical soustanovitelja podjetja Triton Submarines Patricka Laheya in ga pozval, naj zgradi boljšo podmornico.

Lahey je bil sicer med kritiki v industriji globokomorskih pustolovščin, ki so podjetju OceanGate očitali sporne varnostne standarde.

Komentarji (1)

PACIENT GVIDO (ni preverjeno)

Srlja dečko...

Starejše novice