Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 194 klicev, med temi 97 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 17 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • šest prometnih nesreč II. kategorije
  • enemu vozniku so zasegli vozilo,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega pet v zasebnem prostoru,
  • dva požara

Policisti obravnavali več tujcev

Na območju Središča ob Dravi so obravnavali štiri državljane Afganistana, zaprosili so za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom. 

Dva državljana Sirije so obravnavali na območju Šentilja, podala sta ponovno namero po mednarodni zaščiti, odpeljana sta bila v azilni dom. 

Na območju Zg. Leskovca so v osebnem avtomobilu, ki ga je vozil državljan Romunije, obravnavali šest tujcev - štiri državljane Turčije, enega državljana Irana in enega državljana Afganistana. Potniki so zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Vlomili v stanovanje

Na Teznu v Mariboru je bilo vlomljeno v stanovanje, odtujena je bila predvsem gotovina in zlatnina. 

Lastnica je bila z dejanjem po nestrokovni oceni policistov oškodovana za 10.000 evrov.

Trije roparji od moškega zahtevali denar  

Policisti obravnavajo kaznivo dejanje ropa, do katerega je prišlo včeraj okrog 14.30 v bližini Tržaške ceste v Mariboru.

Po prvih podatkih so do oškodovanca pristopili trije moški in od njega zahtevali denar. Ker ga ni želel izročiti, so svojo grožnjo podkrepili z ostrim predmetom, po tem, ko jim je predal denarnico pa so moškega udarili in s kraja odšli. 

Komentarji (1)

ŽALOSNA SOVA (ni preverjeno)

Pa napišite "nož". Saj te vsi vemo, da mu niso zagrozili z britvico...

Starejše novice