Foto: 112 Ptuj, Facebook
Včeraj se je nad severovzhodno Slovenijo razbesnelo hudo neurje in ponekod v Spodnjem Podravju za seboj pustilo pravo razdejanje.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je bilo včeraj najhuje na Ormoškem, škoda pa je nastala tudi drugod v Spodnjem Podravju.

Po hidrološki napovedi Agencije Republike Slovenije za okolje je vodnatost rek v državi danes večinoma srednja: »V severovzhodni Sloveniji se velika vodnatost rek zmanjšuje.«

Najhuje je bilo na Ormoškem

Občino Središče ob Dravi je včeraj, 14. junija, okoli 18.14 zajelo obilno deževje. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Središče, Obrež, Miklavž, Loperšice in Vitan-Kog. Ob potokih Črnec in Trnava so gasilci iz protipoplavnih vreč zgradili 20 nasipov in izčrpali meteorno vodo iz kleti 41 stanovanjskih objektov.

Ob 19.23 je v naselju Loperšice v občini Ormož meteorna voda napolnila jašek, iz katerega je voda zalila garažo stanovanjske hiše. Gasilci Prostvoljnega gasilskega društva Loperšice so jašek odprli in prečistili, da je voda odtekla.

Gasilci na delu tudi v občinah Hajdina, Kidričevo in Sveti Andraž

Včeraj ob 17.54 je v naselju Draženci v občini Hajdina meteorna voda zalila klet stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Draženci.

Ob 19.37 je v naselju Vitomarci v občini Sveti Andraž močno deževje naneslo umazanijo na ceste. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vitomarci so počistili okoli 200 metrov cestišč, deset metrov nabrežin in en prepust.

V Cirkovcah v občini Kidričevo so ob 21.24 gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Jablane iz kleti stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

Težave tudi drugod po državi

Zaradi udara strele v Breznu v občini Podvelka je zagorela elektro omarica v stanovanjskem objektu. Do prihoda gasilcev so požar pogasili stanovalci sami. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brezno-Podvelka so s termovizijsko kamero pregledali prostor in na kraju pustili elektroagregat, dežurni delavci Elektra Celje so v stanovanju odklopili elektriko.

Meteorna voda je zalivala kletne in pritlične prostore stanovanjskih in večstanovanjskih objektov v občini Radlje ob Dravi. Poplavljeni so bili objekti na Pohorski cesti, Maistrovi ulici, Ulici pod gradom ter na Prisoji. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Radlje ob Dravi in Vuhred so vodo črpali.

Neurje je zajelo tudi občino Muta, kjer sta na Glavnem trgu meteorna in fekalna voda zalili kletne in stanovanjske prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Muta so vodo prečrpali, prostore očistili ter očistili kanalizacijske jaške v okolici.

Voda je zalila tudi Zdravstveni dom v Slovenski Bistrici, v bloku na Pragerskem je poškodovana streha prepuščala vodo, na Zgornji Polskavi so morali čistiti zamašene jaške. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Zgornja Bistrica, Pragersko in Zgornja Polskava.

Starejše novice