Vir: Policijska uprava Maribor
58-letnik se je v lokalu sprl z drugim gostom in se s kraja odpeljal. Nato se je vrnil in pred lokalom izstrelil najmanj osem nabojev. Policisti pa so nato pri njem doma odkrili še več orožja.

Mariborski operativno komunikacijski center je bil v soboto, 26. avgusta, v večernem času obveščen, da je moški pred gostinskim lokalom v bližini Lenarta v Slovenskih goricah s pištolo streljal in se s kraja odpeljal.

Policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja ugotovili, da se je 58-letni moški v gostinskem lokalu sprl z drugim gostom lokala ter se po tem odpeljal s kraja. 

Čez nekaj časa se je z vozilom vrnil pred lokal, kjer je s pištolo kalibra 7,62 v neznani smeri izstrelil najmanj osem nabojev in se odpeljal. Zaradi izstreljenih nabojev ni bil nihče telesno poškodovan.  

Kriminalisti in policisti so takoj pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev osumljenca, ki je nato bil izsleden ter prijet na naslovu bivanja.

Na domu moškega zasegli še več kosov orožja in streliva

Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti mu je bila odvzeta prostost in odrejeno policijsko pridržanje.

Na podlagi pridobljene odredbe okrožnega sodišča v Maribor je bila pri osumljencu opravljena hišna preiskava, kjer je bilo zraven pištole kalibra 7,62 mm in večjega števila nabojev, zaseženih še več kosov orožja in streliva, za katero osumljeni ni imel izdanih ustreznih dovoljenj oziroma za katerega dovoljenja ni mogoče pridobiti, saj gre za orožje, ki je po zakonu o orožju opredeljeno kot prepovedano orožje.

Zaradi navedenega kriminalisti zbirajo obvestila tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Po zbranih obvestilih bo zoper osumljenega moškega na tožilstvo podana kazenska ovadba. Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva pa je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice