Na sejmu AGRA je danes potekal zaključni dogodek projekta »Zdravje v naših rokah«. Na prireditvi, ki se je udeležila tudi kmetijska ministrica, smo podelili zahvalne listine vsem sodelujočim pri ustvarjanju vsebin s področja kmetijstva.

Na sejmu AGRA – največjem slovenskem kmetijskem sejmu, se te dni na razstavnem prostoru predstavlja tudi TV IDEA in projekt Zdravje v naših rokah

V sklopu tega je TV IDEA pripravila več aktivnosti, katerih namen je bila promocija skupne kmetijske politike 2023 – 2027 in o drugih tem s področja kmetijstva. V preteklih mesecih smo pripravili več televizijskih oddaj, osebnih zgodb, VR filmov in organizirali več izobraževalnih dogodkov. 

Na razstavnem prostoru ministrstva za kmetijstvo smo danes sodelujočim v projektu podelili zahvalne listine. Te so jim predali vodja projekta Uroš Maučec, direktor TV IDEA Mitja Podgrajski in kmetijska ministrica Irena Šinko.

Šinko: »Hrana, ki je lokalno pridelana, je kakovostna«

Zbrane na dogodku je nagovorila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko. Izrazila je veselje nad tem, da lokalna televizija promovira skupno kmetijsko politiko. Kot je povedala, bodo na ta način sporočila prišla do kmetov, ki bodo lahko zelo ustrezno izkoristili evropska sredstva. 

Izpostavila je tudi pomen promoviranja zdrave hrane: »V Sloveniji znamo pridelati izredno kakovostno hrano, ki je prepoznavna tudi v Evropi. Želimo si, da to pripeljemo tudi v naše ustanove –v naše vrtce, v naše šole in bolnišnice ter domove za ostarele.«

Televizijske oddaje, kratki filmi, izobraževanja …

V sklopu projekta Zdravje v naših rokah smo pripravili 12 kmetijskih televizijskih oddaj, ki so nagovarjale kmete in širšo javnost v Sloveniji. Z njimi smo predstavili podporo, ki jo Skupna evropska politika zagotavlja agroživilskemu sektorju in širšemu gospodarstvu Evropske unije.  

Z 60 sekundnimi filmi smo prestavili deset osebnih zgodb, ki jim je skupna kmetijska politika spremenila življenje. 

V sklopu projekta smo izdelali tudi tri različne VR filme – prvi je nastal v hlevu, drugi v kombajnu in tretji v čebelnjaku. Prav tako smo posneli pet izobraževalnih filmov, ki so v treh minutah prikazovali proizvodnjo sira, moke, bučnega olja, medu in jabolčnega soka. 

V začetku letošnjega leta smo na tematskih izobraževalnih dogodkih izpostavili najboljše projekte skupne kmetijske politike v Pomurju in predstavili nove prioritete. Na omenjenih dogodkih so sodelovali kmetje, mikro-, majhna in srednje velika podjetja ter številni strokovni govorci. 

Vsi dogodki so bili v živo prenašani na TV Idea, na digitalnih medijih in so brezplačno dostopni na YouTube kanalu TV Idea.

Evropska komisija izkazala podporo projektu tudi v prihodnje

Vodja projekta Zdravje v naših rokah Uroš Maučec je povedal, da je bil cilj ob začetku izvajanja projekta, da ustvarjene vsebine v 12. mesecih dosežejo 600 tisoč ogledov. A ta cilj smo presegli že po štirih mesecih. 

Po osmih mesecih smo presegli že 1.000.000 ogledov, kar pomeni, da bomo do konca izvajanja projekta dosegli podvojeno število ogledov, kot je bil prvotni cilj. »Tudi na vseh naših dogodkih, ki smo jih pripravili, je bila udeležba občutno večja, kot smo si zadali,« je dejal Maučec. 

Zahvalil se je vsem sodelujočim na dogodkih in pri pripravi vsebin: »Vsi so bili izjemno pripravljeni predstaviti svoje zgodbe in brez njih nam ne bi uspelo vsega tako dobro posneti in predstaviti javnosti ter doseči tako velik doseg in odmev.«

Tega je prepoznala tudi evropska komisija, ki je potrdila podaljšanje projekta. To pomeni, da bomo tudi v prihodnjih dvanajstih mesecih snemali TV oddaje, 60 sekundne dokumentarce, izobraževalne in razlagalne videe ter organizirali dogodke.

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija, niti organ, ki dodeli sredstva. 

Starejše novice