Ponedeljek mineva v luči epiloga v primeru trojnega umora v Gerečji vasi na božični dan. Pred ptujskim sodiščem so se tudi tokrat zbrali užaloščeni svojci in prijatelji.

Na ptujskem sodišču se je danes zaključilo sojenje Silvu Drevenšku, ki je na lani božično popoldne sodil bivši zunajzakonski partnerici in njenim staršem. 

Po izreku sodbe so krvnika iz Gerečje vasi pred ptujskim sodiščem tudi danes pričakali svojci, prijatelji in znanci umorjenih, ki so že na zadnji obravnavi, minuli teden, zahtevali dosmrtni zapor.

Sodišče mu je izreklo dosmrtni zapor. Ko je Drevenšek slišal izrečeno kazen, je le zaprl oči in jih nekaj časa ni odprl.

Pri izrečeni kazni je pretehtala velika stopnja brutalnosti, je še obrazložilo sodišče, saj se kljub prisotnosti in prošnjam otroka ni ustavil. Pretehtali so tudi olajševalne okoliščine, saj ni bil še kaznovan, a zaradi krutosti dogodka tega ne morejo upoštevati.

To je prvi primer dosmrtne zaporne kazni po letu 2008, ko jo je Slovenija ponovno uvedla. 

Vzklikanje in transparenti: »Pekel je premalo«

Prijatelji, znanci, sovaščani in v splošnem podporniki družine so se torej tudi danes zbrali pred ptujskim sodiščem. Že drugič, a tokrat so Drevenška z vzkliki pričakali po izrečeni kazni.

Spomnimo. Prvič so se pred sodiščem s transparenti zbrali 2. decembra, na dan sklepnih beseh, ko sicer sodba še ni bila izrečena, čeprav so jo nekateri že pričakovali.

»Pravica je zmagala, pravna država je zmagala. Miha in vsi mi, njegovi prijatelji, bomo lahko po izrečeni sodbi mirno zaživeli. Veseli smo vsi in, hvala bogu, da je se danes to zgodilo,« je ob razglasitvi sodbe povedal Sašo Dobnik, prijatelj družine.

Predsednik sodišča pa je med izrekom sodbe povedal tudi, da ne želi, da protestniki mislijo, da so pritisnili na sodišče.

»Ni bil naš namen noben pritisk na sodišče. Mi vemo, da so se oni sami odločali, ampak mi smo prišli s tem podpreti Miho,« je še dodal prijatelj družine Dobnik. 

Starejše novice