Leva fotografija: PGD Mislinja, desna fotografija: PGD Rogaška Slatina
V popoldanskih in večernih urah so Slovenijo zajela neurja, ki so tudi po našem koncu povzročila nemalo nevšečnosti.

Že včeraj je Agencija Republike Slovenije za okolje izdala rumeno opozorilo za celotno Slovenijo. To pomeni, da smo lahko pričakovali močan veter, nalive, strele. 

Tako je za gasilci posebno nemirna noč. Območju Ptuja je zaenkrat prizaneslo. Edina prijava, ki so jo zabeležili včeraj je bila, po informacijah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, ob 9.40. 

Na območju Cirkulan so se gasilci odpravili na dve intervenciji. 

Nemirno pa je bilo tudi na območju Središča ob Dravi, kjer so gasilci odhiteli na eno intervencijo. 

V Sveti Trojici v Slovenskih goricah so gasilci odhiteli na pomoč, ko se je na cesto podrlo drevo. 

Nekoliko več dogodkov v Mariboru in okolici

Na območju Maribora so v času neurij zabeležili dva dogodka, ko je meteorna voda ogrožala hiše. Aktivirano so bili gasilci iz Maribora, Kamnice in pripadniki mariborske civilne zaščite. 

Dva primera poplavljanja so zabeležili tudi v Selnici ob Dravi. Tam je poplavilo garažo, prav tako so morali črpati vodo iz objekta. Aktivirani so bili gasilci iz Selnice ob Dravi.

Taka dogodka sta bila zabeležena tudi na območju Kungote, kjer sta bili aktivirani društvi iz Spodnje in Zgornje Kungote. 

Na območju Šentilja so gasilci hiteli na pomoč, saj je poplavilo objekt in odkrilo streho. Aktivirano je bilo društvo iz Ceršaka. 

Na območju občine Rače - Fram je prišlo do poplave objekta, prav tako pa je pretrgalo električne vode. Aktivirano je bilo gasilsko društvo iz Rač. 

Nočni nalivi pa so na območju Bresternice in Gaja povzročili hudourniške vode, ki so poplavile ceste, v Bresterniški grabi trenutno poteka zapora ceste na območju razcepa Sredma - Medič.

V Slovenski Bistrici poplave in podrto drevo

Na območju Slovenske Bistrice so med neurji zabeležili kar tri dogodke. Tam je meteorna voda ogrožala hišo, poplavljen je bil večji objekt, podrlo je drevo. Aktivirani sta bili gasilski društvi iz Slovenske Bistrice in Zgornje Bistrice. 

Na območju Makol so gasilci zabeležili plaz na cesti, aktivirali pa so se lokalni gasilci. 

V Logu, v občini Rogatec je voda zalivala strešne prostore dveh stanovanjskih hiš, posredovali pa so gasilci iz Dobovca in Rogatca, ki so opravili ogled objektov in ugotovili, da gre za posledico poškodovane kritine zaradi toče pred nekaj dnevi. Trenutna sanacija kritine ni bila možna zaradi dotrajanosti te. 

Dogodek so zabeležili tudi v Poljčanah, kjer je prišlo do zamašitve odtoka, nanosa blata, peska in ostalega materiala. Aktiviralo so gasilce iz Poljčan, ki so na kraju očistili zamašen kanal in s tem omogočili odtok meteorne vode. 

Več dogodkov tudi na širšem Celjskem 

V Šmarju pri Jelšah je v Koretnem strela udarila v pomožni objekt. Začetni požar so pogasili občani sami, gasilci iz Šmarij pa so pregledali objekt in del poškodovane strehe pokrili s folijo. Le malo pred 21.00 uro je na Gallusovi ulici v Šmarju pri Jelšah meteorna voda zalivala stanovanjsko hišo. Posredovali so lokalni gasilci, ki so preusmerili tok vode od objekta. 

Do neljubega dogodka je prišlo tudi v Šentjurju, kjer je voda zalila prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci iz Šentjurja, ki so vodo izčrpali. Danes v jutranjih urah so isti gasilci izvozili pomoč na Jerinovo ulico, kjer je meteorna voda povsem zalila okolico stanovanjske hiše v fazi izgradnje. Vodo so izčrpali. 

Sredi noči je na Novem trgu v Celju voda pričela skozi streho zalivati stanovanje. Posredovali so gasilci iz Celja, ki so ugotovili, da je vzrok puščanja poškodovana streha, ki ob neurju s točo pred dnevi ni bila sanirana. Gasilci so preventivno izklopili varnostna stikala za elektriko in obvestili upravnika objekta in dežurnega električarja. Luknje v strehi so začasno zalili s poliuretansko peno, da so omejili puščanje. 

Neurja pa so povzročila tudi nevšečnosti na cesti. Na relaciji Radlje - Ožbalt je voda zalila cesto. V Gornjem Doliču je odneslo most, na več mestih je bila poplavljena tudi cesta Mislinja - Vitanje, kjer je voda na vozišče nanesla tudi več zemlje in gramoza.

Na relaciji Podvelka - Ribnica na Pohorju je promet oviralo podrto drevo. V Vrhu nad Laškim pa je veter podrl del drevesa, ki je padel na cerkev in poškodoval rob strehe. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice