Slika je simbolična.
Mariborski policisti obravnavajo primer spletne goljufije. Štajerec je prejel sporočilo, da bo prejel vrnjen davek. Posredoval je svoje bančne podatke in ostal brez osmih tisočakov.

Policisti Policijske postaje Ptuj so prejeli prijavo spletne goljufije. Oškodovanec je prejel elektronsko sporočilo, v katerem je bilo navedeno, da bo prejel vrnjen davek

Posredoval je bančne podatke, nakar mu je bilo iz transakcijskega računa odtegnjenih dobrih 8000 evrov

Pri tem policisti opozarjajo, da gre pri tovrstnih poskusih za lažna obvestila. Spletnim uporabnikom svetujejo, da dobro preverijo verodostojnost elektronskih sporočil, ki jih napotujejo na vpis osebnih oziroma občutljivih podatkov. 

Pripeljal se je na mejni prehod 

Včeraj popoldne se je na Mejni prehod Zavrč pripeljal voznik osebnega avtomobila srbskih registrskih označb, ki ga je vozil državljan Črne gore, ki je v vozilu prevažal sedem tujcev

Voznik je med postopkom mejne kontrole zapustil vozilo in začel bežati v notranjost države, a ga je dohitel policist. Moškega so policisti prijeli in mu odvzeli prostost. 

Pet državljanov Iraka in dva državljana Sirije so zaprosili za mednarodno zaščito.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 182 klicev, od 89 interventnih, oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Obravnavali so en primer nedovoljenega prehoda državne meje. 

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • devet prometnih nesreč I. kategorije,
  • prometno nesrečo II. kategorije,
  • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega osem na javnem kraju in pet v zasebnem prostoru,
  • nesrečo pri delu.

Starejše novice