Vir: Dunkin Devils
Od svojega člana Petra Kokalja se je poslovila tudi njegova akrobatska skupina Dunking Devils.

Pred nekaj dnevi smo poročali, da se je za vedno poslovil član svetovno znane akrobatske skupine Dunking Devils Peter Kokalj.

Spomnimo: 22-letni akrobat se je preteklo soboto smrtno poškodoval v trampolinskem parku WOOP! na Leskoškovi cesti v Ljubljani, kjer je padel med športne blazine.

»Mnogi se ob takih trenutkih sprašujejo, če je res vredno živeti polno, adrenalinsko življenje. Obstaja sorta ljudi, med njimi je bil zagotovo tudi Peter, ki ne znajo živeti drugače,« so ob slovesu zapisali njegovi člani akrobatske skupine Dunkin Devils.

Člani skupine ob spominu na Petra dodajajo, da si želijo, da bi obstajal papir, ki bi jim omogočil napisati vse, kar je lepega, o Petru, mlademu možu s srcem iz zlata.

»Bil je neverjetna oseba, ki je svoj pečat pustil na vseh, ki smo ga imeli srečo spoznati ali gledati TikToke, ki jih je ustvarjal. Zapustil nas je prezgodaj, star le 22 let, in to ravno takrat, ko je bil trdno na poti profesionalne rasti in na pragu številnih izjemnih priložnost,« so še zapisali.

V zraku je bil njegov drugi dom

Peter je začel s skoki na trampolinu kar na domačem vrtu. Njegova družina ga je pri tem podpirala in spremljala njegove akrobatske podvige, ki jih je kmalu za tem nadaljeval na Škofijski Gimnaziji.

Svoj pravi potencial pa je začel kazati in izkoriščati kot član ekipe Dunking Devils. Na treningih v Woop! je neizmerno užival in se v varnem okolju, ki mu je nudilo akrobatsko svobodo, učil novih trikov in veščin, s katerimi je z velikim ponosom navdihoval gledalce po celem svetu, med drugim tudi na oddaji Slovenija ima talent, v videih skupine DD Squad in na nastopih po celem svetu.

Kot član Dunking Devils je prejel tudi priznanje jabolko navdiha od predsednika republike Boruta Pahorja.

»Svojo ljubezen do akrobatike je izžareval tudi na zadnji dan na tem svetu. V Woop! je bil s svojo družino in s svojo sestro delil strast do skakanja. V zraku je bil njegov drugi dom,« so zapisali njegovi člani.

Dodajajo, da je bil Peter njihova luč, navdih in motor, ki jim je s svojimi dejanji pokazal, kako rasti, napredovati in navduševati kot nihče drug.

Mnogo več kot le oseba, ki je dal življenje slovenski TikTok sceni

Člani priljubljene akrobatske skupine pa opozarjajo, da je bil Peter mnogo več kot le oseba, ki je dal življenje slovenski TikTok sceni.

»Mnogim je bil najbolši prijatelj, vzornik, mentor in tisti, ki si je za ljudi vedno vzel čas in jim prisluhnil. Ko nam je bilo hudo, smo se obračali nanj in mu zaupali svoje izzive in težave. Poslušal je in našel način, da te nasmeji, ti ponudi ramo in pokaže ljubezen, ki jo je imel v sebi. Tudi od njega deset let starejši smo cenili pogovor z njim, ker smo mu zaupali, ga spoštovali in občudovali njegovo modrost,« so s težkim srcem dejali člani.

»Peter pogrešamo te, brez tebe svet in naša zgodba nikoli ne bo enaka. Praznine, ki si jo pustil za seboj, ne bomo poskušali zapolniti, temveč v njej iskali moč in navdih,« so še za konec dejali.

Obljubljajo, da bodo tako energijo Petra, kot tudi njegovo poslanstvo in njegove vrednote živele naprej skozi vse njih in vse tiste, ki ga bodo skozi njih še spoznali.

»Hvala ti za vse, kar smo doživeli s teboj. Hvala za vse nastope, pogovore, nasmehe, potovanja, snemanja, savnice in dni, ki smo jih skupaj preživeli v pisarni. Z nami v srcu boš za vedno in skupaj bomo še naprej neverjetna ekipa, v kateri imamo vsi občutek, da nič ni nedosegljivo,« so z besedami zaključili svoje slovo.

Starejše novice