Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Še malo in Ptuj se bo ovil v čarobno svetlečo božično podobo - vrača se Ptujska pravljica!

Tudi letos Ptuj ne bo ostal brez decembrske Ptujske pravljice. Dve smrečici že stojita, pojavilo se jih bo še nekaj. 

Vzdušje na Ptuju je zadnja leta še posebej čarobno, saj mesto osvetlijo stotine lučk. Lani je bilo LED lučk za več kot štiri kilometre, razveseljevalo nas je pet smrečic, iz Severnega pola pa so prišli tudi jelenčki, medvedi in celo Božiček. 

Gremo na lučke? 

Se tudi vi že veselite decembrskega vzdušja? Lučke se bodo prižgale 2. decembra, ob 18.00 na Mestnem trgu. 

Prižig lučk bo spremljal še animacijski program, na stojnicah bo zadišalo po dobrotah. Ob prižigu bodo nastopile ptujske osnovne šole, potekal bo otroški animacijski program, sredi mesta pa bodo priredili še koncert. 

Obiskal pa nas bo tudi Božiček! Od 19. decembra naprej bo na Ptuj iz Severnega pola prispel dobri mož. Bival bo v svoji Božičkovi hiši, na kateri bo visel nabiralnik, kamor bodo otroci lahko oddali svoja pisma Božičku. Na Mestnem trgu bo vsak večer otroški program. 

Poskrbljeno pa bo tudi za odrasle. Potekal bo raznolik program številnih ptujskih organizatorjev in drugih ponudnikov. Obiskali boste lahko odprtje razstave, uživali v koncertih, večeru penin, kulinarični ponudbi, v gledaliških predstavah, ptujskem kinu, na Ptujskem gradu ali Pravljičnem gozdu Rdeča kapica ter zaključnem pohodu na Donačko goro. 

Kdaj se bomo lahko drsali? 

Na ptujski tržnici drsališče že postavljajo. Otvoritev in zaprtje drsališče je sicer odvisno od vremenskih razmer, a če bo vse po sreči, se bo tudi drsališče odprlo 2. decembra. 

Pri tem je pomembno dodati, da so optimalne temperature za obratovanje drsališča pod ničlo, led pa sicer lahko vzdržujejo tudi pri zmerno višjih temperaturah.

Odpiralni čas drsališča bo predvidoma med 14.00 in 20.00, bodo pa ga prilagodili zanimanju obiskovalcev in šolskim počitnicam. 

Ob drsališču pa se nahaja tudi kavarna Centrum, kjer se bodo lahko obiskovalci pogreli s toplimi napitki. 

Ne ena, niti dve, niti tri, kar štirideset jih bo! 

Smrečica na Mestnem trgu že stoji - tam se bohoti največja. Tudi na Novem trgu je že postavljena smrečica. Ena velika smrečica bo stala še na Slovenskem trgu. Vse tri smreke so del donacije. 

Ne le tri - štirideset jih bo! Na občini pa so za Ptujinfo razkrili, da bo ptujska občina nabavila in po mestu postavila še štirideset manjših smrečic, ki jih bodo tudi sami okrasili. 

Komentarji (1)

Mičan (ni preverjeno)

Super...na Ptuju torej ni energetske krize.

Starejše novice