Slika je simbolična.
Po tem, ko je do sumljivih primerov ogovarjanja otrok iz kombijev in osebnih avtomobilov prišlo že v Kamnici, Slovenj Gradcu in Zrečah, pa se je zadnji takšen primer zgodil pri mariborski osnovni šoli v središču mesta.

V zadnjem času po celotni Sloveniji poročajo o dogodkih, ko sumljive osebe iz kombijev in osebnih avtomobilov nagovarjajo otroke, jim med drugim ponujajo sladkarije in jih vabijo s seboj.

Dva taka primera sta se zgodila ob osnovnih šolah Kamnica in II. Osnovni šoli v Slovenj Gradcu, včeraj pa so o nenavadnem dogajanju poročali tudi iz Zreč, kjer naj bi dva neznanca, stara okoli 40 let, nagovarjala deklico, naj prisede v beli Kangoo oziroma podobno vozilo.

Do zadnjega primera pa je včeraj popoldne prišlo prav v Mariboru, ko je moški srednjih let nagovoril učenko in ji ponudil bombone.

Moški učenko nagovoril v bližini Osnovne šole Bojana Ilicha

Včeraj popoldne so tako bili policisti Policijske uprave Maribor obveščeni o tem, da naj bi moški srednjih let, ob črnem kombiju, v bližini Osnovne šole Bojana Ilicha v Mariboru nagovoril učenko in ji ponudil bombone. Učenka se ni odzvala in je o dogodku obvestila družinske člane. 

»Policisti se v vseh tovrstnih primerih nemudoma odzovemo, zberemo prve informacije in zadevo spremljamo, predvsem v smeri identifikacije oseb in ugotavljanja namena. Tako je tudi v tem primeru,« poudarjajo mariborski policisti.

Starši se naj z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah

Policisti staršem svetujejo, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah ter naj jih opozorijo, da ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam, ne glede na obljube.

Otrokom naj pojasnijo, da si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj tako obvestijo starše in policiste.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice