Na avtocestnem počivališču Polskava na štajerski avtocesti se je ponoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 37-letni Mariborčan.

Nesreča se je zgodila ob 2.30, ko je voznik osebnega vozila trčil v parkirano tovorno vozilo na počivališču in umrl na kraju nesreče. Žrtev nesreče je 37-letni Mariborčan, ki se je z osebnim avtomobilom po avtocesti peljal iz smeri Ljubljane proti Mariboru.

V Polskavi je zapeljal na počivališče, tam pa zaradi neprilagojene hitrosti s prednjim levim delom vozila trčil v zadnji desni del parkiranega tovornega vozila poljskih registrskih oznak, v katerem je 52-letni Poljak počival.

Silovito trčenje usodno za Mariborčana

Trčenje je bilo tako silovito, da je voznik osebnega avtomobila na kraju nesreče umrl, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Pokojnega so iz vozila izrezali mariborski gasilci. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, policisti pa odvzem telesnih tekočin pokojnega in izvedeniški pregled njegovega vozila. Po zaključku preiskave bodo policisti s poročilom seznanili pristojno tožilstvo. Vozniku priklopnega vozila so policisti izrekli globo.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor umrlo 19 oseb, lani v primerljivem obdobju pa 18.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice