Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske postaje Ormož.

Pomembni petkovi dogodki

Policisti so ob 8.57 obravnavali prometno nesrečo prve kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Policisti so na kraju udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16.42 so bili policisti s strani občana obveščeni o odvrženi mrtvi svinji. Ker na kraju ni bilo ugotovljenih elementov prekrška oziroma kaznivega dejanja, so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom. O najdbi živali pa so obvestili higienika, ki je poskrbel za odvoz.

Ob 21.53 so policisti v Mihovcih pri Veliki Nedelji ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil hitrost vožnje. Voznik na znake policistov ni ustavil in je odpeljal naprej v smeri Ormoža. V Ormožu je bil voznik ustavljen, ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika pa bo napisan Obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ob 23.17 so policisti posredovali v enem od lokalov in ugotovili, da lokal obratuje po poteku obratovalnega časa. Zaradi kršenja vladnega odloka bodo policisti podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 1.12 so ormoški policisti posredovali v Cvetkovcih, kjer je prišlo do požara v garaži zaradi eksplozije polnilne baterije za vrtalnik. Nastala je materialna škoda.

Izstopajoči sobotni dogodki

Ob 11.52 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Neznani voznik je z vozilom trčil v reklamno tablo in s kraja odpeljal.

Ob 16.30 so policisti v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Kosova, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo.

Ob 21.25 so ormoški policisti v Pavlovcih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega vozila trčil v jazbeca.

V nedeljo obravnavali tudi zasledovanje

Ob 10.20 so policisti intervenirali v Ormožu, kjer je bilo na kraju ugotovljeno, da bi naj prišlo do verbalnega spora med sosedoma. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Ob 11. uri so policisti posredovali v prijavljenem primeru, v katerem je bilo ugotovljeno, da je oseba zasledovala drugo osebo, prav tako pa je bilo med postopkom ugotovljeno, da je kršitelj vozil osebni avtomobil po preteku veljavnosti registracije, zaradi česar so mu bile odvzete registrske tablice ter vozilo izločeno iz prometa.

Kršitelj med postopkom ni upošteval zakonitega ukaza uradne osebe ter se nedostojno vedel do uradne osebe. Zaradi kršitev določil Zakona o motornih vozilih in Zakona o varstvu javnega reda in miru sta bila kršitelju na kraju izdana plačilna naloga.

Ob 19.26 so policisti intervenirali v Ormožu, kjer je moški kršil javni red in mir.

Ob 20.42 so posredovali v eni od družin, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru, ker pa se eden od kršiteljev ni pomiril in je pijan, kljub več opozorilom še naprej grozil s pretepom, so mu policisti odredili pridržanje do streznitve. Obema kršiteljema bodo izdali plačilni nalogi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice