Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure 26. februarja, do 7. ure dne 1. marca obravnavali številne pomembnejše dogodke.

Ob 13.37 v petek je patrulja Policijske postaje Ormož imela v postopku voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, katerega rezultat je bil pozitiven, in sicer 0,47 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in vročen plačilni nalog.

Ob 16.10 istega dne so ormoški policisti ustavili voznika traktorja, kateremu je že leta 2012 potekla veljavnost registracije. Prav tako je voznik v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, katerega rezultat je bil pozitiven, 0,30 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bil traktor zasežen in vročen plačilni nalog. Zoper voznika bodo na ormoško sodišče podali tudi obdolžilni predlog.

Ob 16.13 so imeli policisti v postopku voznika kolesa s pomožnim motorjem. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, katerega rezultat je bil pozitiven, 0,36 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 16.41 je ormoške policiste oškodovanec obvestil, da mu je znana oseba odtujila mobilni telefon. Patrulja je evidentirala kaznivo dejanje tatvine.

Ob 19.10 je imela patrulja v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je bil 0.50 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.25 so imeli policisti v postopku dve osebi, katerima so proti potrdilu zasegli ročno zviti cigareti s posušenimi zeleno – rjavimi delci. Po pridobljeni analizi bo zoper obe osebi uveden hitri postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o prometu in proizvodnji s prepovedanimi drogami.

Tudi sobota in nedelja nista minila mirno

V soboto ob 8.30 so ormoški policisti obravnavali kršitev sodne prepovedi približevanja določeni osebi, o čemer bodo obveščali pristojne pravosodne organe.

Prav tako v soboto so ob 13. uri obravnavali kaznivo dejanje goljufije, kjer je neznani storilec preko spleta ogoljufal prodajalca avtomobilskih pnevmatik za 150 evrov.

Ob 00.06 v nedeljo so policisti na lokalni cesti kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje ter odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu, zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih pa mu je bil izdan plačilni nalog. 

V nedeljo ob 14.14 so bili policisti še obveščeni o glasni glasbi. Patrulja je na kraju ugotovila, da občan ima dejansko glasno glasbo. Kršitelja so ustno opozorili po zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice