Vir: Facebook profil Ciano SLO
Po tragični novici o utopitvi 20-letnika na območju gramoznice Green Lake se je zdaj odzvala tudi občina Kidričevo.

V torek zvečer smo poročali o tragičnem primeru utopitve 20-letnika, ki se je zgodila na območju gramoznice Green Lake, zdaj se je odzvala tudi občina Kidričevo.

Spomnimo ...

Policisti Policijske uprave Maribor so takrat sporočili, da so bili, okrog 18.30, obveščeni o tem, da se na območju Prepolja utaplja oseba.

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti, ki so pregledovali območje okolice, intervenirali pa so tudi gasilci. Kot so sporočili policisti, so moškega našli, potegnili so ga iz vode in oživljali, vendar mu ni bilo več pomoči.

Po prvih ugotovitvah je padel v vodo po tem, ko se je hodil na območju, kjer so se izvajala dela, pri tem pa se je gramozna brežina vdrla in 20-letnik je padel v vodo.

Vsi so zelo pretreseni

Za odziv na tragično smrt 20-letnika smo se obrnili na občino Kidričevo.

Za Ptujinfo so povedali: »Človekovo življenje in zdravje sta najdragocenejši vrednoti. Tudi mi smo zelo pretreseni in obžalujemo  tragično smrt.«

Razložili so, da območje za turizem, rekreacijo in šport Green Lake, ki zajema severni del gramoznice, letos še ni začel sezone, saj je v fazi prenosa na novega prevzemnika, zato je območje zaprto.

Za varnost bo poskrbljeno

V celotni lanski poletni sezoni je v času obratovanja Green Lake deloval reševalec iz vode in na občini zagotavljajo, da bo tako tudi v prihodnje, po odprtju območja.

»Po naših pridobljenih informacijah naj bi se tragičen dogodek zgodil izven območja za turizem in šport Green Lake, in sicer na južnem delovnem območju koncesionarjev za izkoriščanje gramoza z rudarsko pravico,« so razložili in dodalli, da obžalujejo tragično smrt.

»Je pa  pomembno, da se vsi skupaj zavedamo, da je gibanje in zadrževanje v delovnih območjih izkoriščanja gramoza strogo prepovedano. Neutrjene brežine gramoznice, ki so v postopku izkopavanja pa so plazeče, drseče in zelo nevarne.«

Svojcem izrekajo iskreno sožalje.

Starejše novice