Slika je simbolična.
V Termalnem parku Aqualuna v Podčetrtku je prišlo do nesreče na toboganu: v sedem in devet let stara dečka na toboganu sta trčila starejša fanta, zaradi česar se je sedemletnik huje poškodoval in pristal v bolnišnici, poroča Siol.net.

Po poročanju Siol.net je na enem od toboganov v Termalnem parku Aqualuna prišlo do trka. V brata, stara sedem in devet let, sta trčila starejša fanta.

Sedemletnik je pri tem utrpel hude poškodbe, Siol.net navaja zloma stegnenice in čeljusti ter raztrganine, deček pa naj bi bil več ur v operacijski dvorani. 

Do nesreče je prišlo na toboganu Kobra, razlog pa naj bi bila po navedbah Siola.net napaka redarja, ki na vrhu tobogana skrbi za varnost kopalcev. Ta naj bi starejša fanta na tobogan spustil prehitro, ko steza še ni bila prosta, zaradi česar so štirje fantje trčili. 

Kako je do takšnega dogodka prišlo, je za Siol.net pojasnil vodja marketinga v Terme Olimia Vasja Čretnik:

»Sicer je treba povedati, da gre za zelo odgovornega delavca, ki že več let opravlja to delo in je bila to njegova prva napaka v vseh teh letih. Ob tem je celotna ekipa, predvsem pa on osebno v velikem šoku, saj se zaveda posledic svoje napake in tudi sam zaradi tega dogodka potrebuje pomoč. 

Preuranjeno je govoriti o sankcijah, saj ne gre za neodgovornega delavca, pač pa za nekoga, ki je storil eno napako, ob tem da dnevno v povprečju King Kobro obišče več kot 1500 kopalcev.«

Dečku je, kot piše Siol.net, že na kraju nudil pomoč zdravnik, nato pa so ga odpeljali v celjsko bolnišnico. 
 
Po besedah Čretnika je za varnost obiskovalcev v termalnem parku sicer zelo dobro poskrbljeno, saj se poškodbe, kot je dotična, zgodijo izjemno redko. 

»Zadnja tovrstna nesreča je bila pred petimi leti, in če ob tem upoštevamo, da letno Termalni park Aqualuna obišče med 100 tisoč in 130 tisoč obiskovalci je verjetnost poškodbe izredno majhna. Vendar je tudi v življenju žal tako, da se kljub vsej previdnosti dogajajo napake, zaradi katerih gre kaj narobe,« je za Siol.net povedal Čretnik.

Starejše novice