Policijska uprava Maribor je pojasnila vse podrobnosti glede strelske drame, ki se je danes odvila na Ptuju.

Streljanje na območju Ulice Šercerjeve brigade in Selske ulice na Ptuju je dočakalo svoj epilog.

Po tem, ko so policisti okrog 18.30 vdrli v hišo strelca ter ga po skorajda celodnevnem pogajanju naposled prijeli in mu odvzeli prostost, so sedaj v izjavi za javnost pojasnili vse ostale podrobnosti glede strelske drame

56-letnik policijo poklical kar sam, sprožil več strelov

Kot so pojasnili mariborski policisti, je strelec policijo zjutraj, ob 8.40, poklical kar sam in naznanil, da je uporabil strelno orožje.

Policisti so nemudoma poslali več policijskih patrulj na kraj dogodka, a storilca vse do večera niso mogli prepričati, da odloži orožje in preneha s streljanjem. 

»Danes, okrog 8.40, smo na Policijski upravi Maribor prijeli klic moškega, ki se je nanašal na uporabo strelnega orožja na Ptuju oziroma v bližini Dražencev.

Nekaj minut pred 9. uro so bile na kraju prve policijske patrulje. Policisti Policijske postaje Ptuj so ob prihodu na kraj na balkonu stanovanjske hiše opazili moškega z orožjem v rokah, večkrat so mu ukazali, da naj orožje odloži in zapusti hišo, česar ni upošteval. Na kraj je bilo zato nemudoma napotenih več policijskih patrulj različnih policijskih postaj.

Osumljenec je v nadaljevanju večkrat stopil na balkon hiše. Ob 9.48 je iz balkona sprožil več strelov in pri tem zadel mimovozeče vozilo, v katerem sta bili dve osebi. Med tem je večkrat meril tudi proti policistom.

Na Policijski upravi Maribor smo delo patrulj na terenu in ostalih služb usklajevali z delom v operativnem štabu. Na kraj so bili napoteni pripadniki specialne enote policije, v intervencijo pa so se vključili tudi policijski pogajalci, ki so bili v stiku z osumljenim z namenom, da bi situacijo rešili mirno in varno,« je v izjavi za javnost pojasnil Stanko Vidovič, vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor.

Storilca prijeli na balkonu stanovanjske hiše, pri tem so uporabili prisilna sredstva

»Okrog 18.30 so pripadniki specialne enote prijeli 56-letnika na balkonu stanovanjske hiše. Moški se je ob prijetju policistom močno upiral, zato so bila pri tem uporabljena prisilna sredstva. Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja je bila osumljencu odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Motiv za navedeno dejanje ta trenutek še preiskujemo, opravljen bo ogled kraja kaznivega dejanja, po odredbi pristojnega sodišča bo opravljena tudi hišna preiskava,« je dodal Vidovič.

Osumljeni je trenutno v policijskem pridržanju, zaradi uporabe prisilnih sredstev ob prijetju pa je bila osumljencu nudena zdravniška pomoč, saj je utrpel lažje telesne poškodbe zaradi upiranja.

Preberite še:

Lani že obravnavan zaradi kaznivega dejanja grožnje

Strelec je sicer stari znanec policije, zaradi groženj so ga obravnavali že lani. 

»V lanskem letu je bil obravnavan za kaznivo dejanje grožnje, poseduje pa dovoljenje za posest orožja. Streljal je z dolgocevnim orožjem,« so še pojasnili mariborski policisti.

Streljanje se je začelo v dopoldanskih urah, streljal tudi na policijo

Spomnimo, strelska drama se je začela okrog 8.40 zjutraj. Sosedje so za Ptujinfo povedali, da je nekdo v hiši grozil z orožjem, slišali so en strel

Po neuradnih informacijah Ptujinfo je bila povod za današnje dogajanje na Ptuju ločitev. 

Nekaj minut pred 9. uro so bile nato na kraju streljanja že prve policijske patrulje s Ptuja, ob prihodu na kraj pa so opazili moškega z orožjem v rokah. 

Policisti so ga večkrat pozvali, naj orožje odloži in zapusti hišo, a tega ni storil -  streljanje je raje še nadaljeval in streljal tudi proti policistom. 

Večkrat je stopil na balkon hiše, ob 9.48, pa je iz balkona sprožil več strelov, meril je tudi proti policistom, so nam o dogajanju povedali sosedje in mimoidoči. 

Preberite še:

Del Ptuja je bil do pripora storilca zaprt, domačini niso mogli v svoje domove

Na kraj so bili zato napoteni tudi pripadniki specialne enote in celo policijski pogajalec, s pomočjo katerega so skušali storilca prepričati, da naj preneha s streljanjem in odloži orožje. 

Del Ptuja pa je bil zaradi moškega z orožjem do pripora strelca popolnoma zaprt.

Prebivalci bližnjih hiš so tako lahko le nemo opazovali dogajanje, nekaj pa je bilo tudi takih, ki se zaradi zaprtja območja niso mogli vrniti v svoje domove.

Storilec naj bi bil sicer ves čas strelske drame v hiši sam, poškodovanih v streljanju pa na srečo ni bilo. 

Preberite še:

Komentarji (5)

Meri (ni preverjeno)

Zakaj pa ta moški poseduje dovoljenje za posest orožja???!! Čestitke policistom za uspešno zaključeno akcijo!!!

FONZA (ni preverjeno)

Mater, so bili uspešni. Ob pol sedmih zvečer sem se mislil peljati z motorjem v Dražnce pa kamorkoli sem zavil je na vsakem križišču bahavo bilo postavljeno policijsko vozilo, zraven pa "zakonski par" s šmajserjema na rami. Saj so bili vsi prijazni, a jaz sem na koncu moral nazaj domov, da še me kje kateri ne bi vprašal za vozniško, ker je nimam, dokumentov pa tudi nisem imel.

In reply to by Meri (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Bravo Honza.

In reply to by FONZA (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Ja resen čestitke. 75 pandurov ..12 vur neje je obvladalo enega pijanega pajaca. SRAMOTA v Amerike bi po 5 minutaj doba metek fčelo!!!!!

In reply to by Meri (ni preverjeno)

Meri (ni preverjeno)

Kar uživajte komentatorji v teh vaših minusih. Še enkrat povdarjam, Bravo Slovenska policija, pametno, zbrano in odgovorno; za vzroke kaj je tega možakarja pripeljalo do takih dejanj, pa bomo zvedeli kasneje ...

Starejše novice