V Juršincih sta letošnjega februarja dva domačina naletela na truplo. Osumljenec umora je ptujski podjetnik.

Spomnimo. Letošnjega februarja je ptujsko območje pretresla najdba sredi kraja Juršinci. 

Preminulega sta 17. februarja zvečer, na makadamski cesti izven Ptuja, našla domačina. Ugotovili so, da je ta umrl nasilne smrti, utrpel je več strelnih poškodb. 

Preiskavo so vodili kriminalisti iz Maribora, usmerjalo jo je ptujsko območno državno tožilstvo, sodelovala je tudi uprava kriminalistične policije in strokovnjaki iz nacionalnega forenzičnega laboratorija ter izvedenci inštituta za sodno medicino. 

Tako so ugotovili, da je bil 38-letni moški udeležen pri storitvi kaznivega dejanja umora, ki je bil izvršen na zahrbten način, s sodelovanjem vsaj dveh oseb, ki sta pri umorjenem dosegli, da je ob dogovorjeni uri prišel na točno določen kraj izvršitve kaznivega dejanja, tam pa ga je neznani storilec večkrat ustrelil.

Motiv je bil denar, osumljenec pa ptujski podjetnik

Policisti so ugotovili, da je med privedenim in osumljencem obstajalo dlje časa trajajoče upniško dolžniško razmerje, iz katerega izhaja motiv, ki je 38-letnega osumljenca vodil, da je s svojimi ravnanji bistveno prispeval k izvršitvi tega kaznivega dejanja. 

Zaradi utemeljenih razlogov za sum udeležbe pri storitvi tega dejanja je bila 38-letnemu moškega že odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje. Obravnavali so ga že 19. februarja, a takrat so razlogi za pridržanje minili. 

V hišnem priporu bi naj bil Kristijan Slodnjak, poroča Večer. Gre sicer za podjetnika, direktorja podjetja Slofin, ki se ukvarja z zavarovalnimi produkti. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Marjan Mark (nepreverjen)

Ne zagovarjam podjetnika ali umora .... vendar tudi Zavarovalnice, Banke in celo Državni politiki in njihovi sodni izvajalci sodelujejo pri umorih ... nekaterim odpisujejo miljone , drugim uničujejo življenja z Rubljenjem za 70 eur.

otto2005 (nepreverjen)

se strinjam

In reply to by Marjan Mark (nepreverjen)

Nevemkdojeto (nepreverjen)

Zavarovalnice so tudi krive, ker jim se gre samo za dobiček. Vsak, ki ima zavarovalniško licenco lahko odpre s.p. in lahko dela za več zavarovalnic. Agencije so boljše plačane kot zastopniki, ki delajo na zavarovalnicah. Gre jim se samo za osebni zaslužek in strankam samo prekinjajo police in podobno zavarovanje jim naredijo na drugi zavarovalnici. Zavarovalnice ne preverjajo njihovo delo, ker jim se gre samo za večji tržni delež. Če se stranka pritoži ji takoj ugodijo in vse pometejo pod preprogo, da ne bi zadeva šla naprej. Če kakšnega od teh podjetnikov dobi agencija za zavarovalni nadzor se ne zgodi nič. Samo spremenijo ime firme in veselo delajo naprej. Tudi Slofin ima podobno zgodbo...na koncu itak končajo v stečaju

MARX (nepreverjen)

Nevem zakaj komentirate delo zavarovalnic, ki so najbolj poštene. Ta obtoženec in njegova druščina pa je že od nekoč na nepravi poti

Starejše novice