Sojenje Kristjanu Slodnjaku se bo začelo ponovno.

Sojenje Kristijanu Slodnjaku na ptujskem sodišču za očitke o pomoči pri kaznivem dejanju umora 39-letnega Andreja Kirbiša februarja lani na makadamski cesti v naselju Mostje v občini Juršinci se bo zaradi izločitve sodnega senata začelo znova, so za STA povedali na Okrožnem sodišču na Ptuju in dodali, da bo primer prevzela sodnica Bernarda Galun.

Kot je še dodala predsednica sodišča Albina Hrnec Pečnik, glavna obravnava za zdaj še ni razpisana, ni pa podrobneje pojasnila, kakšni so razlogi za izločitev.

Izločitev so po njenih besedah predlagali razpravljajoča sodnica Katja Kolarič in vsi ostali člani senata zaradi obstoja tehtnih razlogov, za to pa je predsednica Okrožnega sodišča na Ptuju predlogu ugodila.

Poligraf med dokazi 

Časnik Večer je že pred časom poročal, da naj bi dosedanja predsednica senata šele po tretji izpeljani obravnavni ugotovila, da je v spisu dokaz, ki tam ni imel kaj iskati. Gre za mnenje o izsledkih poligrafskega postopka, ki ga je policija opravila zoper Slodnjaka.

Poligraf je sicer preiskovalna metoda, ki jo policija uporablja zakonito v predkazenskem postopku, ne sme pa se na njegove izsledke opreti sodba v kazenskem postopku, zato je treba tak dokaz izločiti iz sodnega spisa.

Po neuradnih informacijah Večera je preiskovalni sodnik sicer izdal sklep, da se mora ta dokaz izločiti iz spisa, a ga fizično ni nihče odstranil, sodni senat pa je med listanjem po sodnem spisu na izsledke poligrafskega testiranja naletel šele prejšnji teden. Ker so se z dokazom 'okužili', so člani senata po uradni dolžnosti zahtevali svojo izločitev.

Ptujsko tožilstvo Slodnjaku očita pomoč pri kaznivem dejanju umora 39-letnega Andreja Kirbiša, pri čemer za zdaj ostaja neznano, kdo je domnevno s strani Slodnjaka naročeni umor izvedel.

Obtoženi, ki naj bi bil umorjenemu dolgoval večjo količino denarja, krivdo zanika in se za zdaj brani z molkom.

Truplo moškega iz Kidričevega sta sredi februarja lani na makadamski cesti v naselju Mostje v občini Juršinci našla dva domačina, kot je zapisano v obtožnici tožilca Gregorja Pograjca, pa naj bi za zdaj še neznani storilec Kirbiša ustrelil z dvema streloma v glavo in srce, tako da je ta na kraju dogodka umrl.

Komentarji (2)

BUDALA (ni preverjeno)

Sodni senat je očitno posran v strahu, da še ne bi kje kateri od njih fasal luknje med roge...

KROJAČEK HLAČEK (ni preverjeno)

Ali se kdo spomni kakega primera, ko sodišče ne bi naredilo napake...?

Starejše novice