Slika je simbolična.
Oba so izsledili in s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Ljubljanska policijska uprava je 13. maja v središču Ljubljane obravnavala dva suma kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. Osumljenca sta tujca.

Kot so nam povedali na ljubljanski policijski upravi, gre za 23-letnega državljana Somalije z urejenim stalnim bivanjem v Sloveniji in 45-letnega državljana Nigerije, ki na podlagi veljavnega dovoljenja za prebivanje že več let biva v Sloveniji.

Oba so izsledili in s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Zaradi preprečitve ponovne viktimizacije žrtve in spoštovanja določil 287. člena Kazenskega zakonika podrobnosti o kaznivih dejanjih ne morejo pojasnjevati, so dodali.

Metelkova mesto

Demokracija medtem poroča o dvojem posilstvu sredi belega dne na območju Avtonomnega kulturnega centra Metelkova mesto.

Dekle naj bi posilila v enem od tamkajšnjih WC-jev, še poroča Demokracija.

113 ali 080 1200

»V policiji izvajamo preventivne ukrepe, sodelujemo s pristojnimi inštitucijami ter se povezujemo z lokalno skupnostjo. Ob tem zbiramo informacije, spremljamo razmere in nato sproti prilagajamo naše delovanje, da se v največji možni meri prepreči vsakršna morebitna kazniva ravnanja in zagotovi splošna varnost ljudi. Hkrati pozivamo vse, tako žrtve kot priče morebitnih kaznivih ravnanj, da o tem takoj obvestijo policijo na št. 113, lahko tudi anonimno na 080 1200,« so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Starejše novice