Slika je simbolična.
Kriminalisti so v sredo na Štajerskem opravili šestnajst hišnih preiskav, pri tem so zaradi številnih kaznivih dejanj prostost odvzeli dvanajstim osebam. Je vključeno tudi štajersko sodišče?

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so v sredo, v sodelovanju s policisti in pripadniki Posebne policijske enote Policijske uprave Celje, na širšem celjskem območju opravili šestnajst hišnih preiskav.

Hišne preiskave so se nanašale na področje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja, izdaje tajnih podatkov ter dajanja podkupnin. Dvanajstim osebam so odvzeli prostost.

Policisti naj bi preiskovali tudi celjsko okrožno sodišče

Po neuradnih informacijah časnika Večer so kriminalisti preiskavo opravili tudi na celjskem okrožnem sodišču, kjer so iskali dokaze o tem, da naj bi tamkajšnji zaposleni zaupne podatke s sodne preiskave izdajal kriminalnemu podzemlju. Omenjeni zaposleni naj bi imel namreč dostop do računalniške baze z zelo zaupnimi podatki o osumljenih.

Zaposleni na celjskem sodišču naj bi imel dostop do podatkov o odredbah za hišne preiskave ter o odredbah o izvajanju posebnih prikritih ukrepov zoper osumljene, kot so tajno prisluškovanje telefonskim pogovorom, tajno sledenje in drugo. Ta uslužbenec sodišča, ki je kot strojepisec zaposlen na sodni preiskavi, pa naj bi zaupne podatke kriminalnemu podzemlju izdajal v zameno za plačilo.

Več podrobnosti bo znano prihodnji teden.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice