Slika je simbolična.
Moški je v krožišču parkiral vozilo, po vozišču sprehajal psa, nato pa storil več cestno prometnih prekrškov.

Celjski policisti so sporočili, da jih je v petek popoldne poklicala občanka in opozorila na nevarno vožnjo voznika kombiniranega vozila. Ta je vijugal po cesti, vozil po nasprotnem voznem pasu in po bankinah.

Kmalu zatem so bili policisti obveščeni, da je omenjeni voznik kombinirano vozilo parkiral na voznem psu krožišča na Teharju in po vozišču sprehajal dva psa ter s tem oviral promet.

Preizkus na prepovedane droge je odklonil

Policista, ki sta prišla na kraj sta mu zaradi nezanesljivega vedenja odredila preizkus alkoholiziranost, ki ni pokazal prisotnosti alkohola, preizkus na prisotnost prepovedanih drog pa je 53-letni voznik odločno odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled.

Zaradi storjenih prekrškov sta mu policista začasno odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljnjo vožnjo, česar pa 53-letnik ni upošteval in je sedel v vozilo ter z neprilagojeno hitrostjo odpeljal proti Skalni kleti. 

Kljub prepovedi nadaljeval z vožnjo

Policista sta ga poskušala večkrat pravilno ustaviti, vendar znakov za ustavljanje ni upošteval. Pri vožnji je storil več cestno prometnih prekrškov. Najmanj petkrat je v križišča zapeljal pri rdeči luči na semaforju, vozil po nasprotni strani vozišča ter storil več drugih cestno prometnih prekrškov. Policista sta ga uspela ustaviti na Čopovi ulici v Celju. 

V postopku se je nedostojno vedel in policista ves čas žalil. Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil v nadaljevanju hospitaliziran. Za oba psa so poskrbeli v zavetišču.

Zoper 53-letnika sledi obdolžilni predlog. Prav tako bodo policisti zanj podali predlog za napotitev na kontrolni zdravstveni pregled.

Starejše novice