Štajerski gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata sobe, ženska pa se je takoj zatem zapodila proti njim z večjim nožem v rokah.

Policisti Policijske postaje Ptuj so bili danes, nekaj po 10. uri, zaprošeni za asistenco medicinskemu osebju, saj je agresivna ženska zavračala predpisano terapijo.

Ženska se je zaklenila v svojo sobo in se na pozive ni odzivala.

Gasilci s tehničnim posegom odprli vrata sobe, ženska jih je napadla z nožem

Zaradi tega so gasilci s tehničnim posegom odprli vrata sobe, ženska pa se je takoj zatem zapodila proti njim z večjim nožem v rokah. 

Gasilci so se umaknili, nakar se je storilka usmerila neposredno proti policistu in z nožem večkrat zamahnila proti njemu. Policist je moral odskočiti, da je preprečil, da bi ga poškodovala.

Zaradi odvrnitve napada nase in sodelavca je policist uspešno uporabil prisilno sredstvo električni paralizator. 

Po uporabi paralizatorja sta policista žensko vklenila. Zatem jo je pregledal zdravnik in ugotovil, da zaradi uporabe električnega paralizatorja ni dobila nobenih poškodb.

Zdravnik je nato nadaljeval s hospitalizacijo v zdravstveno ustanovo, kamor je bila oseba odpeljana z reševalnim vozilom.

Kot za tovrstne primere določa Zakon o nalogah in pooblastilih policije, bo direktor Policijske uprave Maribor imenoval komisijo, ki bo ocenila zakonitost in strokovnost uporabe prisilnega sredstva

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice