Slika je simbolična.
Oseba, ki je na Ptuju močno vplivala na oblikovanje Kurentovanja, je tudi Branko Brumen in zdaj ga je, že drugič doletela posebna čast.

Branko Brumen je bil še za tri leta izvoljen za generalnega sekretarja Federacije evropskih karnevalskih mest

Federacija evropskih karnevalskih mest je največja evropska in globalna karnevalska organizacija, Ptuj pa je aktivni član že trideset let. 

Brumen je bil trideset let nazaj ustanovni predsednik federacije, za sabo pa ima že dva triletna mandata podpredsednika, zdaj pa začne še s služenjem drugega mandata generalnega sekretarja. 

Predsednik Šved, med novimi člani tudi ptujski princi

Za predsednika federacije so izvolili dosedanjega predsednika Larsa Algella iz Švedske. Med nove člane pa je bilo sprejeto še društvo Svet Princev karnevala Ptuj Slovenija

Federacija pa je optimistična tudi glede poletja, saj pričakujejo, da se bodo lahko izvedli razni poletni festivali, kot so tudi Rimske igre. 

»Ponovna izvolitev za triletni mandat generalnega sekretarja mi ne pomeni zgolj na osebni ravni veliko in pomembno potrditev ter priznanje za dolgoletno delo na Kurentovanju in v Federaciji evropskih karnevalskih mest, ki je očitno na evropski ravni cenjeno, temveč tudi priznanje za Kurentovanje, Ptuj in Slovenijo, ki jih v Federaciji evropskih karnevalskih mest predstavljam. Žal mi je, da tega zaradi korona pandemije nismo mogli proslaviti na nepozabnem jubilejnem 60. Kurentovanju 2020 ali letos v Grand Hotelu Primus na 40. Konvenciji Federaciji evropskih karnevalskih mest, ki smo jo morali lani prestaviti oziroma letos odpovedati.

Verjamem, da bo moja izvolitev še dodatno pripomogla k pozicioniranju, predstavljanju in promociji Ptuja s Kurentovanja in Slovenije v Evropi, kot centra in nosilca etnografske  kulturne dediščine. Menim, da je umestitev kurentovega obredja v UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva ter Kurentovanja med tri najatraktivnejše karnevale v Evropi in deset na svetu, tudi rezultat našega aktivnega delovanja v kulturno-karnevalskem prostoru Federacije evropskih karnevalskih mest,« je ob izvolitvi povedal Brumen. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice