Festival Arsana je med ptujske ulice prinesel glasbo. Tudi na deseti festivalski dan je bilo veselo.

Dogajanje v sklopu ptujskega glasbenega festivala Arsana je bilo tudi včeraj pestro. Obiskovalci so na dvorišču Minoritskega samostana uživali v nastopu pevskega zbora Univerze na Primorskem, pridružili so se jim še Bedtime Story Strings. 

»Ljudske pesmi smo doživeli v različnih aranžmajih, tokrat z jazz harmonijami, ki so bile postavljene v cel svet, glede na to, da prihajajo ritmi od južne Afrike do Argentine in naprej,« je dejal dirigent Ambrož Čopi.  

Čopi je dodal tudi, da je bil ta nastop za zahtevnejšo publiko, a da so bili poslušalci izvrstni in da se je povezanost obiskovalcev in pevcev čutila. 

Z Minoritskega samostana na Slovenski trg

Na Slovenskem trgu so včeraj nastopili mlad band Friški Pir. Band sestavljajo Jernej Bezjak, Luka Gašparič, Alen Vamberger in Timotej Bezjak. 

A poskrbljeno je bilo tudi za otroke. V popoldanskih urah se je v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj odvila glasbena pravljica, ki jo je izvedla pravljičarka Liljana Klemenčič. Nastopili so tudi učenci glasbene šole Instrumental.ko. 

Temu so sledile delavnice pod vodstvom zavoda Marianum Veržej, kjer so otroci ustvarjali z glino in se preizkusili na lončarskem vretenu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice