Festival Arsana je do danes zabaval že mnoge Ptujčane in Ptujčane, naknadno so razpisali celo dodaten koncert, a zabave še ni konec.

Tako se počasi pričenja drugi del glasbenega festivala Arsana. Včeraj, 26. julija, se je med debelimi zidovi Dominikanskega samostana širil bučen smeh. Ljudi je nasmejal najbolj zabaven Ptujčan Tadej Toš

»V svojih šovih se igralec in stand-up komik Tadej Toš posmehuje resnosti človeške resničnosti, kar je po njegovem mnenju eden od načinov, kako se ubraniti pred brezčutno avtomatizacijo in robotizacijo življenja. In prav to so gledalci tudi doživeli,« so sporočili organizatorji festivala. Tadej Toš je tako tudi na tem nastopu spregovoril o perečih temah, a na svoj, humorni način. 

Po nastopu je Tadej Toš povedal, da mu je festival posebno ljub, kakor tudi prizorišče zgodovinsko bogatega Dominikanskega samostana. 

Pestro na Slovenskem trgu, uživali so tudi najmlajši

Včeraj, 26. julija, pa je glasba donela tudi po mestu. Na Slovenskem trgu je nastopila mlada glasbena skupina Re-Punk, katere ustanovitelja sta Nik Krajnc in Živa Antonič. Na odru se jima je pridružila še gostja Pia Krajnc. 

A poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše. Otroci so posebno uživali na glasbenih delavnicah v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj, kjer jim je pravljičarka Liljana Klemenčič z učenci zasebne glasbene šole v Minoritskem samostanu svetega Petra in Pavla Ptuj predstavila, kako so nastale gosli. 

Sledila je ustvarjalna delavnica Eve Vilčnik Znaš narediti glasbilo? Tam so izdelovali ropotulje, bobne, ksilofon, marake in mnoge druge inštrumente. 

Otroci so raziskovali zvoke glasbil in kako jih glasba spremlja skozi življenje. Delavnica je bila prilagojena predšolskim otrokom in otrokom prve triade osnovne šole. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice