Fotografija je simbolična.
Na družbenih omrežjih že nekaj dni kroži posnetek besnega očeta, ki zmerja zaposlene pred Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor. V kliničnem centru odgovarjajo na obnašanje starša.

Posnetek jeznega očeta, ki na posnetku pred Univezitetnim kliničnim centrom Maribor zmerja zaposlene, je v preteklih dneh zaokrožil po spletu in razdelil javnost.

»Naj vas posnamem, v kakšni gneči ste, tukaj mi pa ne sprejmete dveletnega otroka,« je kričal in ob sočnih kletvicah še pripomnil: »Cel gobast je.«

Besen starš je ob posnetku zapisal, da naj se pri zdravniku dva dni ne bi javljali na klice. Po domnevnem poslabšanju stanja otroka in obisku urgence, oče piše, da naj bi mu dejali, da otroka ne morejo sprejeti in naj pokličejo zdravnika na telefonsko številko. Ta pa naj se spet ne bi javil.

Na Univerzitetnm kliničnem centru Maribor so potrdili, da so z dogodkom seznanjeni. 

»Menimo, da je vedenje snemalca neprimerno ter žaljivo za zaposlene v zdravstvu. Dogodek še v celoti preučujemo in ga zaenkrat nismo prijavili pristojnim organom. Na video posnetku, ki je nastal pred vhodom v urgentni center, kjer je iz obdobja epidemije tako imenovana siva cona s šotori in nadstreškom, so videni zaposleni Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ki v predpisani varnostni razdalji in z zaščitno opremo (maskami) čakajo na laboratorijsko obravnavo,« pojasnujejo v mariborskem kliničnem centru. 

»Kar se tiče obravnave otroka, je bila izvršena triaža na vstopni točki v urgentni center, kjer se zaradi covid razmer preverja možnost okužbe pred vstopom v čakalnico. Po opisu kliničnih znakov otroka je bilo ocenjeno, da ga obravnava pediatrinja iz zdravstvenega doma in je bila očetu posredovana tudi telefonska številka, na katero naj pokliče, so še dodali.«

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

tereza bucher (nepreverjen)

saj je isto tudi na ptuju ! vsi cakajo samo na korono. ti pa cakaj .telefoniraj.cakaj ,telefon.... pa ce clovek polek tebe umira. ne javi se nihce nikogar ni, samo korona.

Pesnitev (nepreverjen)

V UKC zgroženi? Dali so očetu številko telefona, katera ne odgovarja na klice. Otroka pa so odslovili...je to kakšno urejeno zdravstvo? Kako oče ne bi bil besen?!

Tadej (nepreverjen)

Sinu se je pred 11 dnevi pri padcu z kolesom odlomil enica zob v celoti! Do danes še nismo uspeli doklicati nobenega zobarja po celi koroški....javlajo se tajnice ponekod cistilka...katastrofa!

simpatizer kom… (nepreverjen)

popolnoma pravilno so napravili v bolnica
Še telefonska številka so mu dali kam naj pokliče
da mu bodo ozdravili otrok

Starejše novice