Slika je simbolična.
Ormoški vinar Puklavec Family Wines so pred novim izzivom, ki so si ga zastavili sami. Jim bo uspelo doseči ničelne emisije?

Ormoški vinar Puklavec Family Wines se usmerjajo v prizadevanje za večjo trajnost. Tako upajo, da bodo manj vplivali na okolje. Iz te želje je nastalo novo sodelovanje - povezali so se z Green Energy Park, s katerimi so 11. oktobra na kongresu Worlds Hydrogen Congress podpisali pismo o nameri. 

In kakšna je namera? Zavezali so se k ogljično nevtralnemu poslovanju s pomočjo vodika, ki ga bodo pridobili iz obnovljivih virov energije. 

Želijo biti eni prvih na svetu, ki bi z uporabo vodika dosegli neto ničelne emisije. 

»Izjemno se veselimo sodelovanja s podjetjem Green Energy Park in vzpostavitve strategije za zmanjšanje našega ogljičnega odtisa v vseh vidikih poslovanja našega podjetja. Trajnostnost je bila v našem podjetju vedno prioriteta in verjamemo, da bo to partnerstvo velik korak k doseganju naših ciljev. Skupaj pa želimo navdihniti tudi ostala podjetja in deliti znanje ter izkušnje za zmanjšanje emisij ogljika z uporabo vodika,« je dejala Tatjana Puklavec, lastnica Puklavec Family Wines. 

Starejše novice