Prostore sta slavnostno odprla Štefan Čelan in Nuška Gajšek.
Novi prostori Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra Ptuj so dostopni tudi za gibalno ovirane.

Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj je sicer že od marca v novih prostorih, a danes so jih, še uradno, predstavili javnosti. Na otvoritvi je bila tudi županja Nuška Gajšek in nekateri svetniki. 

Direktor Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra Ptuj Štefan Čelan je s temi besedami slavnostno otvoril nove prostore: »Predsednik Janez Drnovšek je nekako zagovarjal svobodni trg kot edino merilo, ki bo potrebno za to, da bo Slovenija postala druga Švica.«

Dodal je, da je zgodovina zadnjih tridesetih let potrdila, da gospodarski razvoj potrebuje temelje in okolje, ki podjetnikom deluje kot podpora. 

Gajškova pa je poudarila, da je prav ta prostor predpogoj za to, da vsi ambiciozni, z idejami, dobijo priložnost za svoj razvoj. 

Novi prostori dostopni tudi za gibalno ovirane

Eden od razlogov za potrebo po novih prostorih je tudi ta, da prejšnji niso bili dostopni osebam s posebnimi potrebami, saj so bili v drugem nadstropju. 

Prav tako je vhod v prejšnje prostore vodil mimo zasebnih stanovanj. Bistra sprejme tudi po tri tisoč ljudi na leto in tako je to počasi postajalo za stanovalce moteče. Tako se je celotni podjetniški oddelek preselil v nove prostore, ki so jih danes predstavili javnosti. 

Mestna občina Ptuj je prostore opremila do tretje faze, kar jo je stalo dobrih 20 tisoč evrov. Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj pa je dodalo še 35 tisoč evrov, ki so jih uspeli pridobiti skozi razpise. 

So znanstveno-raziskovalni zavod s koncesijo

Čelan se posebno pohvali še z dejstvom, da so edini javni zavod, ki ima status znanstveno-raziskovalnega zavoda in ima za to tudi koncesijo. Ob tem je poudaril, da so pionirji med zavodi, ki niso v univerzitetnih mestih. 

Ekipa do danes šteje 22 ljudi, razdeljeni pa so na štiri oddelke. V središču Bistra dela pet doktorjev znanosti, njihov glavi namen pa je prijavljati aplikativne raziskave. 

Drugi oddelek se ukvarja z regionalnim razvojem in so tudi pooblaščena razvojna regionalna agencija. Tretji oddelek je projektna pisarna, kjer dela sedem ljudi. Ta oddelek je namenjen izključno mednarodnim projektom. 

Četrti oddelek je podjetniški in prav ta se je v celoti preselil v nove prostore.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice