Kot smo že poročali, je deset svetnikov Mestne občine Ptuj, med njimi Andrej Čuš, je vložilo zahtevo za sklic izredne seje mestnega sveta glede problematike odvoza odpadnega blata iz centralne čistilne naprave na Ptuju.

Direktor Komunalnega podjetja Ptuj Janko Širec je na včerajšnji redni seji ptujskega mestnega sveta povedal, da jih je podjetje CEP včeraj pisno obvestilo, da odstopa od pogodbe, ki jo ima sklenjeno z njimi. 

Zaenkrat še preučujejo, kakšne so njihove pravne možnosti, skrbi pa jih, kdo bo v prihodnje odvažal njihovo odpadno blato. V preteklosti so sicer na Ptuju izvajali sušenje blata, a so s tem kmalu prenehali zaradi smradu, ki se je širil v okolico.

Ob tem je Širec zanikal očitke o domnevnih nepravilnostih na strani Komunalnega podjetja Ptuj. 

Kot je dejal, nobena uradna institucija zaenkrat še ni dala kakšne uradne potrditve, da je bilo nezakonito odloženo blato v občini Hoče - Slivnica s Ptuja. Prav tako sami po njegovih besedah nimajo pristojnosti preverjati poti tovornjakov z blatom, potem ko ti zapustijo njihovo območje, so pa imeli od prevoznika zagotovilo, da se z blatom ravna zakonito.

Županja Nuška Gajšek je razpravo na temo odpadnega blata omogočila mestnim svetnikom že na včerajšnji seji in pravi, da nima nič proti, če jo opravijo še enkrat, na izredni seji, kot sta predlagala Čuš in Klemenc.

»Če je želja po razpravi, jo bomo omogočili,« je povedala v izjavi za medije ob robu seje.

A kot še nekateri drugi mestni svetniki je tudi županja poudarila, da se morajo mestni svetniki zavedati svojih pristojnosti, sodbe pa prepustiti pristojnim institucijam.

»Želim si, da se ne gremo sodnika, ker za to nismo pristojni, ampak da staknemo glave in iščemo rešitve, da se poenotimo in ugotovimo, v katero smer bi šli,« je dejala.

Spomnimo ... Ob nedavno odkritem nelegalno odloženem blatu v občini Hoče - Slivnica so se v javnosti pojavile informacije, da naj bi to blato prihajalo iz ptujske čistilne naprave.

V Komunalnem podjetju Ptuj, ki ima pogodbo za odvoz blata sklenjeno s celjskim podjetjem CEP, so zanikali odgovornost za nelegalno odloženo komunalno in dejanje obsodili. Nelegalno odloženo komunalno blato so medtem odkrili še na več lokacijah po Sloveniji, policija primere preiskuje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice