Foto: Žan Osim
Naziv za najboljši »švic plac« na Ptuju ali v okolici je prejel Fitnes klub ELITE. Govorili smo z lastnikom Denisom Forštnaričem, ki nam je predstavil svojo zgodbo in kvalitete dobrega fitnesa.

Prvi meseci po novem letu so pri mnogih namenjeni posvečanju novoletnim zaobljubam. Te si po raziskavah vsakoletno zada 38 odstotkov populacije, a devet odstotkov ljudi nad njimi tekom leta obupa.

Najpogosteje se novoletne zaobljube oklepajo ciljev povezanih s skrbjo za svoje telo – športom in zdravo prehrano. Zato smo v uredništvu Ptujinfo.com tokrat iskali najbolj priljubljen »švic plac« v najstarejšem slovenskem mestu in okolici.

Seveda smo povprašali vas, bralce, ki ste 37,5 odstotka glasov namenili Fitnes klubu ELITE, s katerim upravlja Denis Forštnarič. Z njim smo se pogovarjali o kvalitetah dobrega fitnesa ter o pomembnosti dobrega vzdušja pri vadbi.

Foto: Žan Osim

Ljubezen do športa že od malih nog

Fitnes klub ELITE obratuje že šesto leto. Denis pojasnjuje, da ga ljubezen do športa spremlja že vse življenje. Ukvarjal se je z judom, karatejem, atletiko in košarko, tekom odraščanja pa se je zaljubil še v fitnes in osebno trenerstvo:

»S fitnesom sem se začel ukvarjati pri 18 letih. A še prej kot v fitnes sem se zaljubil v osebnem trenerstvo – v to, da lahko strankam pomagam doseči zadan cilj. Potem je želja po svojem fitnesu začela rasti,« pojasnjuje Forštnarič.

Pri tem poudarja, da je v času pred odprtjem svojega prostora moral garati, da je lahko privarčeval dovolj denarja za začetek popolnoma svoje fitnes zgodbe:

»Delal sem po dve do tri službe, bilo je pestro. Zmes se mi je rodila hčerka in sčasoma sva s takratno partnerko uspela privarčevati dovolj denarja za odprtje fitnesa,« se spominja.

Foto: Žan Osim

Dobro vzdušje zaposlenih in kvalitetne naprave

Mnogim je začetek ukvarjanja s športom izjemno težek in ne najdejo motivacije. Zato je prostor treniranja ključnega pomena. A kaj je tisto, kar je bistveno in naredi razliko med dobrimi in vrhunskimi fitnesi?

»Najpomembnejše je dobro vzdušje zaposlenih in kvalitetne naprave,« je jasen Denis in opisuje svoje razmišljanje ob izbiri naprav: »Naprav je na tržišču malo morje, a malo je takšnih, ki so zares kvalitetne.«

Vsakomur, ki pride v fitnes prvič in potrebuje pomoč, trenerji v Fitnes klubu ELITE pokažejo pravilno izvajanje vaj. V kolikor se obiskovalec odloči za osebno trenerstvo, je na vrsti individualni pristop, kjer se upošteva življenjski slog, zdravje, cilji, prehrana in tako naprej.

Obiskovalcem je na površini več kot 600 kvadratnih metrov na voljo dobrih 50 naprav. Da je fitnes v koraku s časom, se Denis redno udeležuje seminarjev in izobraževanj na področju naprav in osebnega trenerstva.

Foto: Žan Osim

Fitnes kot terapija

Forštnarič opaža, da vse več mladih športna igrišča zamenjuje za fitnes:

»Vse več mladih se odloča za treniranje v fitnesu. Marsikdo na fitnes gleda kot na terapijo in priložnost za druženje, ob tem pa naredijo še nekaj dobrega za svoje telo in zdravje.«

Ker zaposleni na stranke ne gledajo kot na številke, zanje organizirajo razna druženja, kot so recimo vsakoletni zaključki leta. S tem krepijo medosebne odnose in posledično spodbujajo motivacijo za treninge.

Foto: Žan Osim

Kmalu širitev v Slovensko Bistrico

Denisu se trenutno uresničuje velika želja in sicer se junija letos obeta odprtje še enega istoimenskega fitnesa v Slovenski Bistrici:

»Fitnes bo večji, v njem pa bo med 100 in 120 najnovejših naprav,« pojasnjuje.

Starejše novice