Direktorica ptujskega zdravstvenega doma se je z izjavo, da bolnikom dostopa ne bodo omejevali, prikupila mnogim. A ta je bila razumljena napačno.

Metka Petek Uhan, direktorica Zdravstvenega doma Ptuj je za STA včeraj povedala, da bolnikom dostopa do zdravstvenih storitev ne bodo omejevali.

Dodala je, da bo vsak uporabnik zdravstvenih storitev na vhodu izpolnil vprašalnik o svojem zdravstvenem stanju. Bolnikom, za katere bodo ocenili, da so zdravi, bodo dovolili vstop v zdravstveni dom. Bolne ali take, ki bodo navedli, da so bili v rizičnem stiku, bodo pregledali v covidni ambulanti oziroma jih bodo napotili na test PCR.

Izjava razumljena napačno, a pacienti bodo deležni obravnave

Za dodatna pojasnila smo poklicali direktorico Metko Petek Uhan. Za Ptujinfo je pojasnila, da je bila izjava razumljena nekoliko napačno. 

Pojasnila je, da pacientov ne bodo puščali zunaj, a da bo o vstopu pacienta v zdravstveni dom odločil zdravnik. Pogoj PCT tako bodo preverjali. 

Poudarila je, da pojem »nujna medicinska pomoč« ne pomeni nujno le urgentnega stanja. Lahko pomeni tudi zdravstvene storitve, ki lahko pacientovo zdravje ogrozijo. Tako je dodala, da če bo naročila pacienta, ki zaradi bolečin potrebuje zdravstveno obravnavo, bo ta pacient tega tudi deležen. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice