Ste se danes že odpravili v nakupovalni center pa vas je tam pričakalo presenečenje - preverjanje PCT? Tak bo protokol na Ptuju.

Vlada je tako z današnjim dnem zaostrila ukrepe za preprečevanje širjenja novih okužb, med katerimi je, razen redkih izjem, obveza izpolnjevanja pogoja PCT za vse zaposlene in uporabnike storitev. Zaščitne maske bodo morali nositi vsi v zaprtih javnih prostorih in tudi na prostem, če ni mogoče zagotoviti ustrezne razdalje.

»Predvidevamo, da bo odlok povzročil takojšen upad števila obiskovalcev«

O preverjanju PCT pogoja smo povprašali tudi ptujske nakupovalne centre. V nakupovalnem centru Supernova Qlandia Ptuj odgovarjajo, da so se nagibali k zmanjšanju števila vhodov v nakupovalni center, poskrbeli pa bodo tudi za ustrezno rešitev preverjanja pogojev PCT. 

V skupini Supernova dodajajo, da je ena njihovih prioritetnih nalog, da zagotovijo varnost in prijetno nakupovalno izkušnjo. Tako v skupini še do včeraj niso bili popolnoma prepričani, kako se bodo preverjanja PCT pogojev lotili. 

»Predvidevamo, da bo odlok povzročil takojšen upad števila obiskovalcev naših centrov, posledično tudi finančne učinke,« je še dodala Mojca Prošek, direktorica leasinga skupine Supernova. 

Po pričevanju bralcev Ptujinfo pa ob vhodih v sam trgovski center na Ptuju že stojijo varnostniki, ki preverjajo izpolnjevanje PCT pogoja. Vstopijo lahko torej le preboleli, testirani ali cepljeni. 

Kako pa do živilske trgovine?

Pogoj PCT pa tudi pri ptujski Supernova Qlandii zajema tudi živilsko trgovino, katere so načeloma izvzete iz nujnega izpolnjevanja PCT pogoja. V ptujskem Intersparu so tako potrdili, da se do trgovine ne da dostopati, če potrošnik ne izpolnjuje PCT pogoja. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice