V Gregorčičevem drevoredu na Ptuju asfaltirajo cesto, dela pa se s tem počasi zaključujejo. Drevored je tako po dolgih letih spet vreden svojega imena.

Ureditev površin za pešce in kolesarje v Gregorčičevem drevoredu je ena največjih investij na področju cestne infrastrukture na območju ptujske občine, ki bo končana v tem letu.

Delavci so danes asfaltirali okoli 190 metrov ceste s pločniki in kolesarskimi stezami, od križišča z Osojnikovo cesto do krožnega križišča s Potrčevo cesto.

Doslej so že zamenjali obstoječo komunalno infrastrukturo, uredili odvodnjavanje in javno razsvetljavo. Namestili bodo še urbano opremo, torej klopi, koše za smeti in koše za pasje iztrebke.

Na zelenice med pločniki in bloki na obeh straneh Gregorčičevega drevoreda so že posadili 35 dreves. Posadili so tudi živo mejo, ki bo javni prostor ulice ločevala od poljavnega prostora, ki pripada stanovanjskim blokom.

Denar za obnovo bo primaknila tudi Evropa

Novo vozišče je široko 5,5 metra. Pešcem je namenjen dvostranski pločnik širine 1,2 metra, kolesarjem pa enosmerni kolesarski pas širine 1 meter. Med kolesarskih pasom in vozišče je še pol metra širok varovalni pas.

Vrednost projekta znaša dobrih 580.000 evrov, od tega bo evropski kohezijski sklad prispeval dobrih 240.000 evrov. Izvajalec del so Javne službe Ptuj.

Se bodo potovalne navade na Ptuju spremenile?

Na Mestni občini Ptuj so pojasnili, da bo tako vzpostavljena neprekinjena kolesarska povezava med Potrčevo cesto, Gregorčičevim drevoredom in Osojnikovo cessto: »Oblikovanje in izvajanje ustreznih infrastrukturnih pogojev za trajnostno mobilnost bo prispevalo k spremembi potovalnih navad na Ptuju.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice