FOTO: Matevž Kaučič (osebni arhiv)
Štirje prijatelji iz Prlekije so se 1. septembra odpravili na 1.500 kilometrov dolgo rally pot od Salzburga do St. Tropeza. Po petih dneh premagovanja gorskih prelazov in reševanja misij so uspešno prispeli na cilj.

Janko Kosi, Boštjan Majč, Matevž Kaučič in Boris Šoštarič so štirje prijatelji iz Prlekije, ki so v začetku meseca izvedli zanimiv rally podvig.

Kot prvi izmed Slovencev, so se namreč odpravili na evropsko rally tekmovanje European mountain summit Rally 2022. Svojo štiričlansko ekipo so poimenovali Wine angels.

Povprašali smo jih o tem, za kaj so se odločili za tovrsten podvig, za kakšno tekmovanje gre ter kako je potekala rally pot. 

Evropsko rally tekmovanje z zasneženimi gorskimi prelazi ter hitrimi spusti in ovinki

Kot je zapisano na uradni spletni strani tekmovanja, gre za rally tekmovanje, ki ponuja pet dni čiste avanture, polnih najspektakularnejših gorskih etap čez Alpe ter najvišjih gorskih prelazov po vsej Evropi. 

Tokratna rally etapa se je začela v Salzburgu, in sicer 2. septembra, končala pa se je v južni Franciji oziroma St. Tropezu, 6. septembra.

Slovenska ekipa Wine angels na vrhu prelaza. FOTO: Matevž Kaučič (osebni arhiv)

Od ideje do rally podviga

Ker je tovrstno tekmovanje v Sloveniji še velika neznanka, smo člane prve slovenske rally ekipe Wine angels povprašali, od kod pravzaprav ideja za udeležbo na tem tekmovanju.

Kot nam pojasni Matevž Kaučič, eden izmed članov ekipe, je ideja za ta podvig stara že nekaj let. Pobudnik za to rally tekmovanje pa je bil Janko Kosi, ki je tekmovanje izpeljal tudi kot vodja ekipe. 

»Janko je meni in Boštjanu že nekaj let na družinskih srečanjih predstavljal različne rally-e za katere se je zanimal in imel željo v njih sodelovati. In seveda se je takoj zagrel za najdaljši rally, to je Mongol rally. A sva ga nato z Boštjanom le prepričala, da je pa to za novince, kot smo mi, le malo preveč.

Ideja pa je v njem kljub temu vedno bolj tlela in kar naenkrat nama je sporočil, da je kupil avto za naš rally in da je poiskal tudi za začetek nekaj lažjega in krajšega, ter direktno vprašal, če sva za.  Prijatelji, kot prijatelji sva seveda rekla: 'Jenč, s tabo pa vedno'.

In tako smo se prijavili na European mountain summit rally, sprva trije, nato pa se nam je naknadno pridružil še četrti član, Boris Šoštarič, in ekipa je bila popolna,« navdušeno razlaga Kaučič.

Kako so potekale priprave?

Pot, na katero so se prijavili, je bila dolga 1500 kilometrov, skupno pa je, poleg prleške ekipe, sodelovalo še 133 ekip.

Med pogoji za sodelovanje je bilo med drugim navedeno, da mora biti rally vozilo staro najmanj 20 let, na poti pa ne smejo uporabljati GPS in satelitske navigacije.

In nato so se začele priprave ...

»Po prijavi smo začeli s pripravami in poizvedovanji, kaj sploh rabimo za na pot, kaj nas čaka ... Zgolj mesec dni pred začetkom rally tekmovanja smo dobili začetno točko, to je bila Casino Salzburg in končno točko plaža Pampelonne St.Tropez. Vse ostalo je bilo neznanka in smo izvedeli komaj na štartu rally-a,« pojasni Kaučič.  

Udeležba na tekmovanju pa seveda ne bi bila možna brez spodbude in podpornikov.

»Kot seveda pravi rally vozači, smo tudi mi imeli svoje podpornike, letos smo se odločili predvsem za lokalna podjetja in kmetije in ker je naše ime ekipe Wine Angels, smo k sodelovanju povabili tudi vinogradnike,« še doda Kaučič.

FOTO: Matevž Kaučič (osebni arhiv)

Skupno tekmovalo 134 rally ekip, največ tekmovalcev iz Nemčije

Kot nam še razloži član Wine angels, se je rally odprava slovenske ekipe dejansko začela že v četrtek, 1. septembra.

Ekipa se je zbrala v Križevcih pri Ljutomeru na prireditvenem prostoru, kjer so se v sklopu občinskega praznika poslovili od družin in prijateljev, nato pa so se podali proti Salzburgu, kjer se je drugi dan zjutraj, torej 2. septembra, uradno začelo tekmovanje.

»V Salzburgu se je zbralo 201 ekip, in sicer od obeh rally-ev, saj sta imela skupen štart naš petdnevni rally in pa European 5000, 14 dnevni rally. Za naš rally se je prijavilo 134 ekip, za European 5000, pa 67 ekip.

Ekipe so bile večinoma iz Nemčije, Švice, Avstrije, Danske, nekaj tekmovalcev je bilo tudi iz Španije ter Južne Afrike in pa seveda mi, kot prva nasploh in edina ekipa iz Slovenije,« razlaga Kaučič. 

FOTO: Matevž Kaučič (osebni arhiv)

»Vsak dan smo morali prevoziti dva gorska prelaza in opraviti posebno dnevno nalogo«

Tekmovalci so morali sicer vsak dan prevoziti dva gorska prelaza, poleg tega pa opraviti še posebno dnevno nalogo, ki so jo dobili zapisano na papirju, vsak dan pred odhodom. 

Prvi dan so tako prevozili prelaza Grossglockner (2369 metrov nadmorske višine) ter Plöckenpass (1357 metrov nadmorske višine) dnevna naloga pa se je imenovala 'Four elements', kar je pomenilo, da so morali tekmovalci najti pitno vodo iz gorske reke, storž, granitni kamen v obliki vulkana ter pravi sneg

»Drugi dan smo se odpravili čez prelaza Passo di Giau (2236 metrov nadmorske višine) ter Gavia Pass (2621 metrov nadmorske višine), dnevna naloga pa je bila 'Italian job', prirejena po filmu iz leta 1963, torej smo morali loviti avtomobile, in sicer uloviti smo morali tri Mini cooperje, dva Jaguarja ali pa enega Lamborghinija,« razloži Kaučič.

Dnevna naloga 'Italian job'. FOTO: Matevž Kaučič (osebni arhiv)

Prleška ekipa poskrbela za dobro voljo: »Zraven smo imeli sod vina, suhe mesnine ter žar na oglje«

Tretji dan rally tekmovanja je bil namenjen gorskima prelazoma Splügenpass ter San Bernardino pass, naloga pa je bila, da so morali tekmovalci poiskati lokacijo, kjer je bila zvečer skupna zabava za vse udeležence.

»Tu smo zmagali, saj smo zraven imeli sod vina in pa suhe mesnine ter žar na oglje. Hkrati pa smo s seboj prinesli tudi dobro glasbo in dobro voljo ter na začudenje vseh, smo vsi znali tuje jezike, tako da niti sporazumevanje ni bil problem,« ponosno pove Kaučič.

Četrti dan so tekmovalci prevozili še prelaza Colle delle Finestre ter Col d¨Izoard, dnevna naloga pa se je nanašala na znamenito kolesarsko dirko Tour de France, v sklopu katere so morali tekmovalci rally vozilo zamenjati za kolesa. Kolesariti po gorskih prelazih je bil seveda za številne velik izziv. 

Zadnji, peti dan tekmovanja, so prečkali še najvišji gorski prelaz v Evropi, kateri ima asfaltno cesto Cime de la Bonette (2802 metrov nadmorske višine) te prelaz Col de Turini. Nato pa je sledil spust proti Azurni obali.

»Peljali smo se skozi Monako, kjer smo morali prevoziti tri najbolj znamenite točke dirke F1, potem pa še preko Nice in Cannesa in na končno točko do St. Tropeza. Dnevna naloga je bila priti na cilj med 17. in 18. uro, saj je bila ob 20. uri razglasitev zmagovalcev,« še doda član prleške ekipe

Prečkanje čez gorski prelaz Gavia Pass. FOTO: Matevž Kaučič (osebni arhiv)

Slikanje v snegu, kokoš v avtu, ponudi prevoz policistu, obleči se v potapljaška oblačila ...

Da je bilo tekmovanje še bolj pestro in zabavno, so tekmovalce poleg dnevnih nalog, čakali tudi številni izzivi in posebne naloge.

»Na primer naloga, v kateri smo se morali bosi slikati v snegu ali pa naloga, ko smo se morali slikati na jahti večji od deset metrov, lastnik pa nam je hkrati moral naliti še šampanjec. Ena izmed bolj odbitih nalog je bila tudi slikati se s kokošjo v avtu ali pa nuditi prevoz nuni ali policistu.

Dobili smo še nalogo obleči se v potapljaška oblačila in v roki držati dve in pol pomaranči, avto preobraziti v ladjo Santa Maria od Kolumba in se slikati pred ameriškim podjetjem,« razlaga Kaučič.

FOTO: Matevž Kaučič (osebni arhiv)

Po petih dneh končno na cilju 

Po petih dneh premagovanja gorskih prelazov in reševanja misij so tako Wine angelsi v torek, 6. septembra, vendarle uspešno prispeli do cilja v St. Tropez. Skupno so prevozili kar 1906 kilometrov, zbrali pa so 256 točk.

Kljub temu, da po končnem številu točk niso dosegli stopničk, pa so prestali zahtevno in zanimivo izkušnjo. Nekaj ekip namreč ni končalo tekmovanja oziroma ni prispelo do cilja.

»Nismo bili med prvimi tremi, so pa bili naši novi prijatelji iz Nemčije z avtom št. 220 na koncu tretji, kar so dosegli tudi z našo pomočjo. 

Ena od posebnih nalog je namreč bila, da si se moral pojaviti v enem od medijev, ki ni iz tvoje države, nemška ekipa se je tako pojavila v mediju Prlekija on net, kar jim je prineslo dodatnih 10 točk,« še pove Matjaž Kaučič.

Na cilju so ekipe prejele tudi certifikat oziroma diplomo, da so uspešno opravile European mountain summit Rally 2022

FOTO: Matevž Kaučič (osebni arhiv)

»Nepozabna izkušnja, ki nas je kot prijatelje še bolj povezala«

Prleško rally ekipo smo po opravljenem tekmovanju povprašali še o tem, kakšna sem ji je zdela izkušnja ter, ali bi tovrstno tekmovanje tudi ponovili.

Štiričlanska ekipa ob tem jasno poudari, da ta rally pot vsekakor ni bila zadnja!

»Rally tekmovanje je nepozabna izkušnja, ki nas je kot prijatelje še bolj povezala in katere ne bomo nikoli pozabili. Videli smo prekrasne razglede, spoznali različne ljudi, z nekaterimi postali celo prijatelji in si obljubili, da se obiščemo na naših domovih.

Res super dogodivščina in zato že razmišljamo v prihodnost, kam nas bo naslednjič peljala pot, ali na Balkan express rally ali Baltic sea circle, pustimo se presenetiti,« zaključi Kaučič. 

FOTO: Matevž Kaučič (osebni arhiv)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice