Foto: Kavarna Bodi
Kavarna Bodi na Ulici heroja Lacka na Ptuju slovi po domiselnih dekoracijah in svežih zamislih. Tudi z letošnjim pustom svojih gostov ni razočarala.

Vhod v Kavarno Bodi zdaj krasi velika kurentova maska. V višino meri okoli 2,30 metra, v širino okoli 1,40 metra, samo kurentov nos je dolg več kot meter.

Ogrodje maske je jekleno in pobarvano, kožuh je iz umetnih materialov, jezik iz filca in trakovi iz blaga, za zobe so ustvarjalci uporabili bob.

Lastnik Kavarne Bodi Marko Kolarič je poudaril, da skušajo kavarno vedno prilagoditi letnim časom in praznikom: »Na srečo skozi leta dobrega dela spoznaš veliko dobrih ljudi, ki so ti pri tem pripravljeni pomagati. Kurentovo masko so izdelali prijatelji in mojstri iz lokalnega okolja. Letos je za pustno okrasitev v centru mesta skupni budžet namenil tudi Zavod za turizem Ptuj, a mi bi masko izdelali v vsakem primeru.«

Zamisel za orjaško kurentovo masko je nastala povsem spontano, je razkril lastnik Kavarne Bodi. Zagotovil je tudi, da orjaški kurent zle duhove iz pustno bogato okrašene kavarne preganja zelo uspešno.

Komentarji (1)

PROTI zlu (ni preverjeno)

Ne slaviti teh zlotvornih holokostimov! Za prepoved!

Starejše novice